Ingrediente:
1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg), 2 linguriţe de scorţişoară, 20 linguri ulei, un cub (40 g drojdie), o linguriţă de zahăr, un vârf de cuţit de sare, făină, 2-3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază, se adaugă treptat apa călduță, sarea, 12 linguri de ulei, făina și se frământă un aluat tare. Separat, se amestecă uleiul rămas cu făină până se obține o compoziție de consistența smântânii. Se întinde aluatul în strat de 4-5 mm cu sucitorul, iar deasupra se pune compoziția moale. Se împăturește aluatul în patru, se învelește în folie de plastic și se dă la frigider pentru 30 de minute. Pentru umplutură, se curăţă dovleacul de semințe și coajă, se rade și se călește puțin, apoi se amestecă cu scorțișoara. Se scoate aluatul de la frigider și se împarte în două bucăți, din care se întind două foi. Se pune o foaie în tavă, se întinde umplutura de dovleac și se acoperă cu cea de-a doua foaie, care se înțeapă cu furculița din loc în loc. Se coace plăcinta timp de 30 minute, la foc moderat, în cuptorul preîncălzit. După ce se răcește, se porționează și se pudrează cu zahăr.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Croissante cu şuncă şi caşcaval
REŢETA ZILEI: Clătitele Reginei Elisabeta
REŢETA ZILEI: Fettuccine Alfredo
REŢETA ZILEI: Tartă de roşii cu brânză