Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta zilei: Rață la cuptor cu sos de fructe de padure și spanac

Reteta zilei: Rață la cuptor cu sos de fructe de padure și spanac

Ingrediente

1 rață

300 g fructe de pădure congelate

300 g ceapă galbenă

250 ml vin de masă roșu demidulce

250 ml vin de masă alb

450 g spanac la pungă

150 g unt

100 g morcovi

150 g zahăr

Mod de preparare

Se dă rața la cuptor cu vin, ceapa și morcovii. Rața se lasă în cuptorul încins la 160 grade C se lasă timp de 4 ore, cu grijă ca din când în când să fie stropită cu sosul care se obține în tavă. Spanacul se fierbe 5-10 minute în puțina apă, iar apoi se scurge. Ceapa și usturoiul se toacă, se călesc și se amestecă împreună cu spanacul. Imediat ce rața este gătită, se scurge și se strecoară sosul obținut. Într-o crăticioară se pun zahărul și fructele de pădure, se caramelizează, apoi se pune sosul obținut din tavă cu rața.Se servește fierbinte cu garnitura de spanac. Poftă bună!

 

Subiecte în articol: Rață la cuptor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri