Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Sufleu cu brânză

REŢETA ZILEI: Sufleu cu brânză

Ingrediente:

50 g brânză cheddar (sau/şi Gouda), 40 g unt, 40 g făină, 190 ml lapte, 2 ouă mari, sare, piper, nucşoară

Mod de preparare:

Se dă brânza pe răzătoarea fină, se topeşte untul într-o crăticioară şi se adaugă făina. Se amestecă energic şi se subţiază treptat cu laptele fierbinte. Se ia de pe foc când s-a îngroşat sosul, se încorporează gălbenuşurile şi brânza rasă, sare, piper şi un strop de nucşoară. Cu mişcări de jos în sus, se adaugă spuma în compoziţie, având grijă să rămână cât mai aerată. Se toarnă compoziţia în forme Ramekin unse cu unt, pe care le aşezi într-o altă tavă cu apă. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până capătă o culoare aurie deasupra şi se servesc imediat.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Cod pane cu sos tartar

 

REŢETA ZILEI: Falafel

 

REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti

Subiecte în articol: retete simple retete usoare retete branza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri