Ingrediente:
o legătură de ceapă verde, 300 g de năut hidratat, o legătură de pătrunjel, 50 g făină, 6 căţei de usturoi, chimion (după gust), coriandru (după gust), sare, piper alb,
Mod de preparare:
Ceapa şi pătrunjelul se toacă mărunt, se pun peste năutul scurs de apă, apoi în bolul unui blender şi se pasează bine. Se adaugă usturoiul pisat, condimentele, se gustă pentru a vedea dacă sunt suficiente, apoi se pun două linguri de făină şi se omogenizează. Se testează compoziţia pentru a vedea dacă se pot forma cu uşurinţă chiteluţele. Dacă nu se leagă, se mai adaugă făină. Se pune la frigider o oră, după care se formează chifteluţele, uşor turtite. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Frigărui de legume
REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti