x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Falafel

REŢETA ZILEI: Falafel

01 Dec 2016   •   20:30
REŢETA ZILEI: Falafel
Sursa foto: wikimedia

Ingrediente:

o legătură de ceapă verde, 300 g de năut hidratat, o legătură de pătrunjel, 50 g făină, 6 căţei de usturoi, chimion (după gust), coriandru (după gust), sare, piper alb,

Mod de preparare:

Ceapa şi pătrunjelul se toacă mărunt, se pun peste năutul scurs de apă, apoi în bolul unui blender şi se pasează bine. Se adaugă usturoiul pisat, condimentele, se gustă pentru a vedea dacă sunt suficiente, apoi se pun două linguri de făină şi se omogenizează. Se testează compoziţia pentru a vedea dacă se pot forma cu uşurinţă chiteluţele. Dacă nu se leagă, se mai adaugă făină.  Se pune la frigider o oră, după care se formează chifteluţele, uşor turtite. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi.

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Frigărui de legume

 

REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti

 

REŢETA ZILEI: Drob de post

 

 

 

×