Ingrediente:
3 gălbenuşuri, 50 g zahăr, 50 ml vin Marsala
Mod de preparare:
Într-un bol amestecaţi toate ingredientele bine. Puneţi bolul la baie de aburi şi amestecaţi pentru aproximativ 5-8 minute sau până începe să se îngroaşe. Crema este uşoară şi poate fi folosită la diferite reţete de prăjituri, sau servită ca atare cu pişcoturi sau fructe proaspete (zmeură, căpşuni, etc.).
Reţeta originală foloseşte vinul Marsala, însă îl puteţi înlocui cu orice alt vin sec. Puteţi folosi Prosecco, şampanie sau chiar lichior
Potrivit legendei, desertul ar fi fost inventat în secolul al XVI-lea în Florenţa, Italia, la curtea familiei de Medici. (gustarte.ro)
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Ardei umpluţi cu porumb, fasole neagră şi nuci
REŢETA ZILEI: Tartă cu brânză, portocale şi migdale
REŢETA ZILEI: Chiftele din cartofi dulci, morcovi şi feta
REŢETA ZILEI: Mini Pavlova cu sos de caramel şi ciocolată (bezelele franţuzeşti)
REŢETA ZILEI : Negresă cu ciocolată, piper roz şi sos de afine şi scorţişoară