Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete boierești. Rulada de cocoș

Rețete boierești. Rulada de cocoș

Rulada de cocoș este un preparat servit la ocazii speciale la curtea Cantacuzinilor. Iar ceea ce urmează este, deopotrivă, pagină de istorie culinară și pagină de istorie curată... căci se împletesc gusturile gurmand-gurmete ale epocii cu întâmplări de demult, când boieri și boieroaice se-adunau la masă și pentru a mânca, dar și pentru a pune țara la cale...

Marea postelnicească, Elina Cantacuzino, fiica domnitorului Radu Şerban, soţia marelui postelnic Constantin Cantacuzino, rămasă văduvă, s-a retras la moşia baştinei sale – Mărginenii.

Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 

Aici din plictis sau poate în amintirea chilomanurilor, postelniceasca Elina, s-a apucat să scrie un catastif de reţepturi şi chiar să le încerce tractând din când în când boierii şi boieroaicele de primprejur.

Rulada de cocoș - rețeta

Când poruncea slugilor să gătească ruloul de cocoş, începea să împartă cocoşul întreg, dolofan, împănat de grăsimea galbenă lucitoare: pieptul într-o parte, pulpele în cealaltă, măruntaiele în oala de supă...........

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Subiecte în articol: rulada retete
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri