Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetele câștigătorilor de Premiu Nobel: inspirație din bucătăriile marilor genii

Rețetele câștigătorilor de Premiu Nobel: inspirație din bucătăriile marilor genii

de Andreea Tiron    |   

Când ne gândim la câștigătorii Premiului Nobel, probabil ne imaginăm minți strălucite care revoluționează știința, literatura sau politica mondială. Însă, dincolo de contribuțiile lor impresionante, acești laureați au avut și pasiuni culinare, bucurându-se de mâncăruri simple sau rafinate.

Potrivit cumvaplace.ro, geniile care au câștigat Premiul Nobel nu se bucură doar de succes în domeniile lor, ci și de plăceri culinare simple sau sofisticate. Iar acestea pot fi paste sau o suculentă friptură de vită ori chiar burgeri, nu cine știe ce mâncăruri sofisticate ne-am putea imagina noi!

Albert Einstein

celebrul fizician german și, cel mai faimos câștigător al Premiului Nobel pentru Fizică din 1921, era cunoscut nu doar pentru teoria relativității, ci și pentru gusturile sale simple în materie de mâncare. Einstein era vegetarian în ultima parte a vieții sale și avea o mare slăbiciune pentru paste. Îi plăcea să mănânce feluri simple, combinate cu legume și sosuri ușoare. În plus, Einstein avea o mare pasiune pentru ciocolată, considerând-o un desert care aduce bucurie și energie.
Dacă vreți să aduceți puțin din geniul lui Einstein în bucătărie, încercați o rețetă simplă de paste cu sos de roșii proaspete și busuioc sau răsfățați-vă cu o felie de ciocolată neagră la finalul mesei.

Ernest Hemingway,

câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în 1954, scriitorul era un adevărat gurmand, pasionat de mâncăruri bogate și de vinuri fine. Scriitorul american prefera friptura de vită la grătar, bine făcută, alături de un pahar de vin roșu sec. Își petrecea timpul în Franța și Spania, unde se bucura de mesele bogate și de preparatele locale. În cartea sa Sărbătoarea continuă (A Moveable Feast), Hemingway descrie adesea mesele savuroase pe care le consuma la Paris.

Marie Curie

laureată de două ori a Premiului Nobel, pentru Fizică și Chimie, prefera mâncărurile simple, dar hrănitoare. Puiul cu sos de unt și cartofii erau printre preparatele sale preferate. Într-o perioadă în care Marie Curie lucra intens la descoperirile sale legate de radioactivitate, mesele ei erau adesea rapide, dar bogate în substanțe nutritive, oferindu-i energia necesară pentru cercetare.
Pentru a aduce un omagiu acestei femei excepționale în bucătăria voastră, încercați o rețetă clasică de pui fraged gătit la cuptor, cu un sos de unt aromat și cartofi copți la cuptor cu rozmarin.

Winston Churchill,

deși nu a primit Premiul Nobel pentru Pace, a fost recompensat cu Nobelul pentru Literatură în 1953, pentru scrierile sale istorice și discursurile sale memorabile. Însă, în afara activității sale politice și literare, Churchill era un adevărat iubitor de mâncare. Una dintre preferințele sale culinare erau cârnații englezești și brânza Cheddar, pe care o consuma deseori alături de un pahar de șampanie – o combinație neconvențională, dar foarte apreciată de acesta.

Bob Dylan,

câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură din 2016, artistul este cunoscut pentru impactul său major asupra muzicii și culturii contemporane. Deși reținut în ceea ce privește viața personală, Dylan și-a exprimat, la un moment dat, preferințele culinare simple. Artistul american adoră burgerii și cartofii prăjiți, preferând o mâncare mai puțin sofisticată, dar extrem de reconfortantă. Acesta este un exemplu că, uneori, chiar și cele mai simple mâncăruri pot fi cele mai satisfăcătoare.

Subiecte în articol: retete laureati premiu nobel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri