Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucate de Paște. Cum să prepari friptură de miel delicioasă pentru Paște

Bucate de Paște. Cum să prepari friptură de miel delicioasă pentru Paște

de Redacția Jurnalul    |   
Bucate de Paște. Cum să prepari friptură de miel delicioasă pentru Paște

Friptura de miel este vedeta de pe masa tradițională de Paște. Pentru un gust fraged, suculent și aromat trebuie să folosești anumite ingrediente.

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații, trebue să alegi  cu grijă condimentele.

Rețetă de friptură de miel

Carnea de miel este foarte ușor de gătit. Ai nevoie de câteva condimente pentru a se asigura că friptura va fi delicioasă. 

Ingrediente

  • ulei de măsline
  • iaurt grecesc
  • rozmarin
  • oregano
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper
  • usuturoi zdrobit

Cantitățile se adaptează în funcție de cantitatea de friptură. Este important ca amestecul de ingrediente să acopere întreaga suprafață a cărnii de miel. Un alt lucru important este când condimentezi carnea  cu o seară înainte să o gătești.

Mod de preparare

După ce ai condimentat carnea de miel, aceasta se coace în cuptor. Se pregătește o tavă în care adaugi carnea de miel condimentată. În tavă poți să adaugi usturoi întreg și crenguțe întregi de rozmarin.

Carnea de miel se coace la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de circa trei ore, potrivit spynews.ro.

Subiecte în articol: paste miel friptura
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri