Jurnalul.ro Ştiri Politică Rizea a cerut să-şi susţină discursul înainte de votul cu bile; Zgonea i-a explicat că e neregulamentar

Rizea a cerut să-şi susţină discursul înainte de votul cu bile; Zgonea i-a explicat că e neregulamentar

Deputatul PSD Cristian Rizea i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor să îi permită să îşi susţină discursul în faţa colegilor înainte de votul cu bile pe cererea DNA privind reţinerea şi arestarea sa preventivă, însă Valeriu Zgonea i-a explicat că acest lucru nu este regulamentar.

"Ţinând cont de Regulamentul Camerei Deputaţilor, aş vrea să-mi permiteţi să-mi susţin discursul în faţa colegilor mei deputaţi înainte de votul cu bile, adică după sesiunea de vot final privind proiectele de lege de pe ordinea de zi. E vorba de o problemă personală şi este vorba de acea stipulare din Regulament care spune că orice deputat care are o problemă personală poate interveni în orice moment", a afirmat Rizea înainte de începerea dezbaterilor pe cererea DNA în plenul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei i-a explicat lui Rizea că, din punctul său de vedere, i-ar da cuvântul, "dar ar crea un precedent" şi nu poate să facă acest lucru.

"Regulamentul nu spune acest lucru. Regulamentul spune că deputatul care are o problemă personală cere la începutul şedinţei şi la finalul şedinţei i se poate da cuvântul, fie la început, fie la sfârşitul şedinţei. Scrie foarte clar în Regulament", a explicat Zgonea.

Potrivit Regulamentului, în astfel de situaţii este citit raportul Comisiei juridice pe cererea DNA, apoi i se dă cuvântul deputatului în cauză, după care poate să ia cuvântul orice alt ales care doreşte. La final se votează. AGERPRES

Subiecte în articol: cristian news
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri