Jurnalul.ro Sport Sporturi Primoz Roglic, primul câștigător sloven din Giro d'Italia

Primoz Roglic, primul câștigător sloven din Giro d'Italia

de Redacția Jurnalul    |   

Primoz Roglic a devenit primul câștigător sloven din Giro d'Italia, după ce acesta și-a păstrat poziția de lider la general după etapa a 21-a și ultima, de duminică, de la Roma, la o zi după ce i-a luat lui Geraint Thomas tricoul roz, într-un contratimp dramatic.

Sportivul în vârstă de 33 de ani a pus mâna pe tricoul roz cu o performanță impozantă în penultima etapă de sâmbătă și a terminat nevătămat traseul plat ceremonial de 126 km de duminică, într-o ultimă etapă câștigată de veteranul Mark Cavendish.

Cavendish, care se va retrage la finalul sezonului, și-a marcat ultima apariție în Giro cu o victorie senzațională la sprint, obținând prima sa victorie pentru Astana Qazaqstan și a 17-a victorie din carieră în Giro.

Roglic, rutierul de la Jumbo Visma, a terminat cu 14 secunde în fața lui Thomas (Ineos Grenadiers) și cu un minut, 15 secunde înaintea lui Joao Almeida de la UAE Team Emirates în clasamentul general, pentru a adăuga un prim titlu în Giro la cele trei triumfuri din Vuelta din 2019-21.

În 2020, Roglic, de la Jumbo-Visma, pierduse titlul în Turul Franței 2020, după ce a cedat conducerea și victoria în cursa generală în fața compatriotului Tadej Pogacar, într-un contratimp montan în penultima etapă.

Se părea că speranțele la titlu ale lui Roglic erau din ce în ce mai slabe atunci când a trecut peste o groapă la jumătatea urcării brutale de sâmbătă pe Monte Lussari și i s-a desprins lanțul, după care a pierdut și mai mult timp, fiind nevoit să schimbe bicicleta.

Dar Roglic, încurajat de mii de fani de peste graniță, în Slovenia, s-a regrupat pentru a lua un avantaj de 14 secunde la general, încheind apoi fără greșeală etapa finală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Roglic Giro d'Italia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri