Jurnalul.ro Sport eXtrasport Româncă paraolimpică la baschet, agresată de un italian rasist

Româncă paraolimpică la baschet, agresată de un italian rasist

Atleta paraolimpică Beatrice Ion activează în echipa naţională a Italiei de baschet pe două roţi. Ea este studentă în anul al doilea la Facultatea de Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Teramo şi se pregăteşte să devină jurnalistă. Duminică seara, ea a avut parte de primul său breaking news.

Beatrice Ion a fost victima unei agresiuni pe fond rasist din partea unui italian care i-a ameninţat familia. Discuţia a pornit de la faptul că Beatrice e nevoită să parcheze maşina în faţa casei din cauza handicapului sever de care suferă. 

Italianul care închiriase o casă de vacanţă în vecinătate a fost deranjat că Betrice nu foloseşte parcarea comună şi externă. Ca să-i de o lecţie, i-a blocat ieşirea lasându-şi bicicletele în spatele maşinii lui Beatrice. La rugămintea de a le muta, italianul a raspuns cu injurii la originea familiei de români. I-a trimis în ţara lor şi l-a luat la pumni pe tatăl fetei care a ajuns la spital cu nasul şi obrazul spart. 

Atleta paraolimpică a simţit că este de datoria ei să facă publică întâmplarea şi a fost luată cu asalt de presa din peninsulă.

„M-am gândit că nu puteam să nu vorbesc pentru că aceste lucruri se întâmplă în fiecare zi şi e bine ca lumea să ştie ce se întâmplă pentru că de cele mai multe ori, pare că doar noi străinii suntem cei care facem lucruri urâte dar nu e adevărat”, a spus Beatrice Ion. (Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri