Crime Scene Press a pregătit o selecție specială de romane captivante, perfecte pentru o lectură în miez de vară, la plajă. În paginile acestor cărți vei găsi aventuri incitante, mistere captivante și personaje memorabile care îți vor anima imaginația. Fie că ești în căutarea unei povești pline de suspans, a unei intrigi politice sau a unei iubiri pasionale și tensionate, recomandările noastre te vor purta într-o călătorie literară pe care nu o vei uita prea curând.
Crime Scene Press vă recomandă titluri proaspăt ieșite de sub tipar, premiate la nivel internațional, apariții care reprezintă adevărate evenimente editoriale nu doar pentru iubitorii genului, ci și pentru pasionații de literatură bună, în general.
Indiferent de preferințele tale literare, aceste recomandări de romane palpitante vor adăuga o notă de emoție și aventură zilelor petrecute la plajă. Ia loc confortabil pe șezlong, lasă-te prins de povești și bucură-te de răsfățul unei călătorii în lumea literaturii captivante.
Lacrimi care ard, de S.A. Cosby
Volumul Lacrimi care ard a fost recompensat cu prestigiosul Premiu Barry pentru Cel mai bun roman de suspans în 2022. Provocator și alert, romanul lui S.A. Cosby este o poveste despre răzbunare sângeroasă și schimbări emoționante – și poate chiar mântuire. New York Times descria scriitura lui Cosby ca fiind „vibrantă și ingenioasă, acțiunea – exuberantă și neobosită…”. Lacrimi care ard a fost desemnat Thrillerul Anului 2022, decernat în cadrul festivalului Capital Crime, și a câștigat și Premiul Hammett 2021.
Ike și Buddy Lee, doi bărbați care nu au în comun decât trecutul plin de fărădelegi și iubirea pentru fiii lor uciși, se aliază în dorința lor disperată de a se răzbuna. În căutarea adevărului, cei doi își vor înfrunta prejudecățile față de băieții lor, dar și unul față de celălalt.
Întuneric fără sfârșit, de William McIlvanney și Ian Rankin
O colaborare între doi giganți ai literaturii de suspans, romanul de față, lăsat neterminat de McIlvanney și finalizat de Rankin, este un prequel al seriei de personaj Jack Laidlaw. În stilul inconfundabil al „Tartan noir”, cititorii vor străbate străzile orașului Glasgow alături de Jack, în încercarea acestuia de a opri un război total între două bande rivale. Un roman de înaltă ținută literară, câștigător al British Book Award 2022 pentru cea mai bună carte mystery & crime. Această apariție reprezintă un adevărat eveniment editorial pentru piața de carte din România.
O casă mortală, de Anders de la Motte și Måns Nilsson
Anders de la Motte revine în atenția publicului din România prin colaborarea cu Mans Nilsson, din care a rezultat un cozy crime încântător, plin de mister, răsturnări de situație, dar și umor, ce nu trebuie ratat de niciun fan - O casă mortală, debutul unei serii care deja a început să cunoască un remarcabil succes internațional. În selecta localitate Österlen din Suedia este comisă o crimă.Victima – o agentă imobiliară controversată. Inspectorul Peter Vinston pătrunde în comunitatea închisă și excentrică pentru a-l dibui pe făptaș.
Dincolo de ură, de Barbara Abel
Tiphaine și Sylvain, Laetitia și David. Două cupluri de vecini și prieteni, având câte un copil de aceeași vârstă și locuind unii lângă ceilalți în armonie perfectă – până în ziua tragediei. Un accident care le spulberă existența idilică și descătușează ce e mai rău din fiecare. O poveste psihologică tulburătoare. Este un roman care a făcut furori în Franța, cu o ecranizare în lucru, având în rolurile principale două câștigătoare de Oscar: Anne Hathaway și Jessica Chastain.
Mayday, de Grethe Bøe
Un thriller rece ca gheața, cu o protagonistă unică, este cartea perfectă pentru o zi la plajă. După ciocnirea cu o aeronavă rusească, un avion militar NATO se prăbușește în apropierea unei centrale nucleare rusești. A fost un accident sau o încercare din partea Rusiei de a declanșa un conflict? Acum, Ylva Nordahl și comandantul ei John Evans trebuie să traverseze tundra pentru a evita un conflict mondial, în timp ce relațiile dintre NATO și Rusia ating punctul de îngheț.
Cea care șoptește, de Karin Fossum
Ragna trăiește conform unor reguli stricte. Viața ei se învârte în jurul unor tabieturi foarte clare. Asta până când primește o scrisoare de amenințare cu moartea. Mesajul va declanșa un coșmar în care Ragna se va folosi de toate mijloacele pentru a se apăra. Oscilând între evenimentele din trecut și interogatoriul Ragnei, cartea te va face să-ți pui întrebări până la finalul năucitor.
Un roman care te va ține cu sufletul la gură, de la o autoare a cărei cărți au fost traduse în 25 de limbi și au fost încununate cu numeroase premii – cele mai recente fiind Premiul Gumshoe și Los Angeles Time Book Prize pentru literatură mystery & thriller.
Vânătorul de fluturi, de Ann Cleeves (seria Vera Stanhope)
Scriitoarea Ann Cleeves, considerată noua Agatha Christie a literaturii britanice, revine în atenția publicului român cu un nou roman care o are în prim plan pe îndrăgita anchetatoare Vera Stanhope, cunoscută cititorilor români din Secretele din Strada Portului și Pescărușul. De data aceasta, ancheta o poartă pe Vera în comunitatea ciudată din Valley Farm, unde sunt uciși doi colecționari de molii și unde puținii locuitori ascund secrete întunecate. Este romanul despre care The Guardian spunea că reprezintă „o interpretare splendidă, solid concepută, a unui mister «cu camera închisă» în genul celor din epoca de aur, iar Vera este, ca de obicei, o încântare.”
Comedia rataților, de Tonino Benacquista
După moartea prietenului său din copilărie, Antonio se trezește pe cap cu o mică vie din apropiere de Napoli. Mirosul banilor atrage atenția nedorită a Mafiei, dar și a Vaticanului, precum și ura neînfrânată a localnicilor. Antonio va avea parte de încurcătura vieții lui. Un roman clasic, răsplătit în 1992 cu trei premii ale literaturii de gen, printre care Marele Premiu pentru Literatură Polițistă din Franța.