Jurnalul.ro Sport Sporturi România a câștigat Campionatul European la rugby pe plajă

România a câștigat Campionatul European la rugby pe plajă

de Redacția Jurnalul    |   

Naționala feminină de rugby în 7 a României a câștigat turneul european Rugby Europe Beach Championship 2024, desfășurat la Chișinău la acest sfârșit de săptămână. Româncele au devenit astfel campioane europene la rugby pe plajă.

Într-o finală intensă și plină de emoții, echipa feminină a României a învins Ucraina cu scorul de 6-4, consfințindu-și astfel supremația în topul european.

Performanța echipei a fost completată de cea a căpitanului Ghindelor, Ana Maria Sandu, care a fost desemnată MVP-ul turneului.

În drumul spre finală, tricolorele au învins în faza grupelor Ucraina (5-4), Bulgaria (10-2) și Croația (7-2). De asemenea, au reușit să câștige împotriva Ungariei cu 14-3, deși au pierdut la limită cu Moldova, scor 8-7.

Naționala masculină de rugby în 7 a României a încheiat competiția pe locul 5, după victoria în fața Ciprului, cu 10-5. În grupe, tricolorii au avut o victorie contra Ungariei, cu 16-3, dar au pierdut la limită în fața Moldovei B și Croației.

În meciurile de clasament, au învins Ungaria cu 11-4.

Pe parcursul a două zile, 31 august și 1 septembrie, Republica Moldova a găzduit Campionatul European de Rugby pe Plajă, desfășurat la Arena FMF din parcul „La Izvor” din Chișinău.

Evenimentul sportiv a reunit echipe din 7 țări europene: opt echipe masculine – Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria, Cipru, Moldova B și șase echipe feminine – Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri