România se află pe locul 77 din 145 de state la inegalitatea între sexe. Specialiştii prevăd că va mai trebui să treacă 118 ani pentru ca aceste decalaje între bărbaţi şi femei să dispară la nivel mondial, arată un studiu realizat de World Economic Forum.
Studiul internaţional a luat în calcul participarea economică, oportunitatea, realizările educaţionale, speranţa de viaţă şi puterea politică.
Asociaţia Happy Moms a încurajat peste 6.000 de femei din România, să își deschidă o afacere proprie, prin organizarea, în ultimii 6 ani, de conferinţe şi ateliere de lucru pentru creşterea competitivităţii.
"În cei 6 ani de când lucrăm îndeaproape cu femeile pentru a-şi transforma hobby-urile în afaceri sustenabile, am putut observa că acestea au făcut progrese semnificative. Putem spune, fără teama de a greşi, că doamnele din România au reuşit să stingă acest decalaj dintre sexe, însă pentru a deveni din ce în ce mai competitive în mediul de afaceri au nevoie de mai multă încredere în forţele proprii, mai mult curaj, de o structură de business şi de modele de performanţă în afaceri. Din păcate, mediul educaţional din România se focusează pe educaţia antreprenorială doar în cadrul facultăţilor de profil, cultura în afaceri fiind aproape inexistentă în rândul doamnelor în special, însă credem cu tărie că există un mare potenţial. De ce? Pentru că la ora actuală, 36% dintre firmele noi din România sunt înfiinţate de femei, mult peste media Uniunii Europene, de 26%. Totodată, peste 240.000 de firme înfiinţate de doamne generează peste 740.000 de locuri de muncă", a declarat Dana Lupşa, preşedintele Asociaţiei Happy Moms.