Jurnalul.ro Sport Fotbal international România U21, spulberată de Spania la Euro U21 2023

România U21, spulberată de Spania la Euro U21 2023

de Redacția Jurnalul    |   

Naționala de tineret a României fost învinsă miercuri, la meciul de debut la Campionatul European Euro U21, de reprezentativa similară a Spaniei. Ibericii, printre principalii favoriți la câștigarea titlului, s-au impus cu 3-0 (0-0), în meciul jucat pe Stadionul Steaua, în Grupa B.

Spania U21, cu jucători ce evoluează la echipe importante din fotbalul european, au dominat partida la toate capitolele, având o posesie de aproape 80 la sută și peste 20 de ocazii de poartă.

Ibericii au irosit nenumărate șanse de a deschide scorul, în prima repriză, pe fondul unei apărări ezitante, dublate de nenumărate pase greșite ale tricolorilor, mulțumiți să încerce să nu primească gol.

Abel Ruiz a ratat ocazia primei reprize, pe final de repriză, când nu a reușit să introducă mingea în plasă, din fața porții, după pasa ideală a lui Rodri.

Defensiva României a rezistat până în minutul, 55, când Victor Gomez l-a servit ideal pe Baena, șutul acestuia pe jos, la colțul lung, aducând primul gol al spaniolilor în competiție.

A venit rândul lui Sergio Gomez să-l servească pe Miranda, peste doar 7 minute, pentru golul de 2-0.

Spania a mai avut câteva ocazii, printre care și o bară, în timp ce singurul șut pe poartă al elevilor lui Emil Săndoi a fost o execuție cu boltă de la foarte mare distanță, care nu a pus nici o problemă portarului spaniol.

Autorul primelor celui de al doilea asist, Sergio Gomez, a închis tabela cu o execuție din lovitură liberă, din poziție centrală, în al patrulea minut suplimentar de joc, pentru scorul final de 3-0.

România e pe ultimul loc în Grupa B, cu Spania pe primul loc, urmată de Ucraina și Croația.

Tricolorii joacă al doilea meci din grupă, tot pe Stadionul Steaua, sâmbătă, cu Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: românia u21 Spania EURO U21 2023
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri