Jurnalul.ro Ştiri Politică Romașcanu, despre liberali: Penibilul este cotidian, dar unele declarații merg în zona delirului

Romașcanu, despre liberali: Penibilul este cotidian, dar unele declarații merg în zona delirului

de Redacția Jurnalul    |   

Liberalii s-au opus săptămâna trecută majorării plafonului pentru neimpozitarea pensiilor și în cazul militarilor, spune purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu: „Penibilul este cotidian, dar, periodic, unele declarații merg în zona delirului”.

„Colegii liberali, membri ai coaliției de guvernare, reacționează la scorurile politice jenante cu care sunt creditați cu contorsionarea aberantă a realității. Penibilul este cotidian, dar, periodic, unele declarații merg în zona delirului.Ultima, dar nu cea din urmă, din păcate: au ajuns să inventeze măsuri la care, în realitate, PNL s-a opus în Parlament, chiar săptămâna trecută. Concret, încordatul domn Florin Roman spune că Nicolae Ciucă i-ar fi cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, creșterea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3000 de lei, iar ministrul lucrează acum să execute ordinul. Fals integral”, scrie pe Facebook Lucian Romașcanu.

El afirmă că, săptămâna trecută, în Parlament, la proiectul de lege privind creșterea pragului de impozitare al pensiilor publice la 3000 de lei, PSD a propus liberalilor să includă în lege și pensiile militare.

„Răspunsul lor ferm a fost nu. Nu am înțeles exact de ce s-a opus PNL acestei decizii, poate s-au gândit că subiectul pensiei militare nu îl avantajează pe liderul său, Dl. Nicolae Ciucă. Declarațiile publice ale premierului Marcel Ciolacu, chemarea la guvern a ministrului Boloș pe această temă arată ferm că Partidul Social Democrat susține că și pragul la pensiile militare trebuie crescut la 3000 de lei, ca la pensiile publice, fiindcă asta înseamnă echitate”, încheie Romașcanu.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a cerut, recent, ministrului de Finanțe Marcel Boloș includerea militarilor între beneficiarii majorării plafonului lunar al pensiilor neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 de lei.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: romascanu pensii militari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri