Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acceptă voluntari sirieni în războiul din Ucraina

Rusia acceptă voluntari sirieni în războiul din Ucraina

Autoritățile de la Moscova anunță să acceptă voluntari sirieni pentru a lupta alături de armata rusă, mai ales că puterile occidentale trimit mercenari în sprijinul forțelor ucrainene, scrie AFP.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a transmis că există deja voluntari din Orientul Mijlociu, mai ales din Siria, țară apropiată de Federația Rusă. 

Anterior, Vladimir Putin i-a cerut șefului Apărării să accepte voluntari pentru a-i ajuta pe rușii din regiunea separatistă Donbas. El a precizat că aceste măsuri sunt justificate prin faptul că "sponsorii occidentali ai regimului ucrainean nici măcar nu se feresc şi acţionează pe faţă pentru a aduna mercenari din întreaga lume și a-i trimite în Ucraina".

"Dacă lumea occidentală este atât de entuziastă la ideea venirii să lupte împotriva noastră a unor mercenari, atunci avem şi noi voluntari de partea noastră, care doresc să participe", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De cealaltă parte, guvernul de la Kiev a anunțat formarea unei legiuni străine de voluntari în cadrul armatei ucrainene. 



 

Subiecte în articol: Rusia ucraina voluntari siria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri