Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia folosește rachete imprecise din vechile stocuri sovietice pentru raidurile sale în Ucraina

Rusia folosește rachete imprecise din vechile stocuri sovietice pentru raidurile sale în Ucraina

Rusia folosește rachete imprecise din vechile stocuri sovietice pentru mai mult de 50% din raidurile sale în Ucraina, ceea ce duce la pierderi semnificative de vieți omenești în rândul civililor, a declarat un general de brigadă din cadrul forțelor armate ucrainene.

Rata atacurilor rusești în Ucraina s-a dublat în ultimele două săptămâni, a declarat generalul de brigadă Oleksii Hromov într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

El a spus că Rusia încearcă să atace infrastructura militară și industrială, dar folosește rachete sovietice vechi, care sunt mai puțin precise.

Hromov a spus: „Țintele inamicului rămân facilitățile militare, infrastructura industrială, rețelele de transport. În același timp, populația civilă suferă pierderi semnificative din cauza atacurilor (prost direcționate). Pentru a efectua atacuri cu rachete, inamicul folosește, în peste 50% (din cazuri), rachete din rezerva sovietică, care nu sunt suficient de precise. Ca urmare, sunt lovite clădiri civile”.

Peste 200 de rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creștere de 120 de rachete față de prima jumătate a lunii, a declarat Hromov.

El a estimat că 68 de situri civile au fost lovite în a doua jumătate a acestei luni.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri