Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat de urgență la MAE: România acuză violarea spațiului aerian cu drone ruse

Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat de urgență la MAE: România acuză violarea spațiului aerian cu drone ruse

de Redacția Jurnalul    |   

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei la București a fost convocat joi la Ministerul Afacerilor Externe, ca urmare a identificării în județul Tulcea a unor fragmente de dronă utilizate de forțele armate ruse în atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Reprezentantul MAE a transmis protestul ferm al autorităților române și a condamnat atacurile repetate ale forțelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată a acestora, se arată într-un comunicat MAI.

„A reamintit că țintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război. A subliniat caracterul iresponsabil al loviturilor militare, inclusiv în imediata proximitate a frontierei României, care pun în pericol securitatea națională. Pe un plan mai larg, a evidențiat responsabilitatea exclusivă care revine Federației Ruse, ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră”, transmite sursa citată.

Ministerul Apărării a confirmat, joi, că au fost găsite resturi de la o dronă rusească lângă localitatea Plauru, din județul Tulcea.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Rusia insarcinat afaceri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri