Jurnalul.ro Ştiri Educatie S-au găsit soluții pentru finalul anului școlar

S-au găsit soluții pentru finalul anului școlar

de Diana Scarlat    |   

Școala continuă de acasă, mediile elevilor se vor încheia cu două note, iar Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține conform calendarelor stabilite deja. Pentru studenți vor decide universitățile, conform autonomiei, însă este recomandată examinarea online, pentru a nu exista pericol de contaminare, mulți studenți nefiind din localitățile în care funcționează universitățile.

Ministerul Educației va asigura tehnologia necesară pentru desfășurarea cursurilor, în cazul elevilor și al profesorilor care nu pot face cursuri online. În cazul celor care nu au două note, pentru a încheia mediile, ministerul va reveni cu soluții, iar pentru simplificarea situației, s-a renunțat la teze și la o parte din materie, care urmează să se studieze în următorul an școlar. Platformele online vor fi folosite până la sfârșitul anului școlar, dar încă nu știu toți elevii, profesorii și părinții pe ce criterii pot fi alese și care sunt diferențele între ele. Mai mult, apar mai multe probleme legate de platformele care se blochează și bulversează activitatea profesorilor și a elevilor.

Sunt mai multe tipuri de platforme, dintre care doar unele sunt recomandate de Ministerul Educației, altele sunt oferite gratuit de companii de telefonie mobilă și firme de IT, până în luna august, iar în a treia categorie sunt cele plătite.

 

Unitățile de învățământ aleg platforma

Profesorii, elevii și părințiii trebuie să știe că MEN acceptă orice formă de educație online și decidentul este școala, în legătură cu alegerea făcută. Platforma poate fi schimbată oricând, dacă nu funcționează, iar cuantificarea rezultatelor și controlul se face de conducerea fiecărei unități de învățământ în parte, se raportează către Inspectoratul Școlar, care, la rândul său, raportează către Ministerul Educației. În continuare se pot face cursuri și pe Zoom, Skype sau prin orice alte metode online, dacă așa decide conducerea școlii. În următoarea perioadă, MEN va elabora ghiduri pentru fiecare disciplină, astfel ca unele conținuturi prevăzute pentru acest an să fie prevăzute în anul școlar următor, pentru a se recupera materia, dar școala se va termina pe 12 iunie, indiferent de situație.

 

Prioritățile Ministerului Educației sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea anului școlar, dar și susținerea examenelor în condiții de siguranță. Am luat în calcul și măsurile pe care state precum Italia, Portugalia, Letonia sau Malta le-au adoptat în contextul pandemiei COVID-19.

Monica Anisie, ministrul Educației


 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri