Noua lege a salarizării trebuie finalizată în acest an iar cei care au fost omiși în vechiul act normativ trebuie să primească salariile care li se cuvin, spune Marcel Boloș, ministrul Muncii. Lucrurile ar fi fost simple dacă actualele prevederi nu ar fi fost suspendate în timpul anterioarei guvernări.
”Știți că o mare problemă la această lege este că unele categorii profesionale sunt la nivelul din 2022, știți bine cazul celor din sănătate.
Alte categorii au ajuns pe parcurs până în 2020, până la sfârșitul lui 2019, când am plecat noi de la guvernare, altele nu au ajuns. Iată că avem dezechilibre aici, cu categorii profesionale care sunt deja la nivelul din 2022, categorii profesionale care nu sunt la nivelul din 2022. Este vorba despre personalul TESA din sănătate, parte din dascălii noștri, personalul didactic si nedidactic, parte din funcționarii ministerului chiar, parte din deconcentratele din tara.
Sunt categorii care nu au ajuns la nivelul din 2022. Dacă ar fi fost așa, atunci analiza ar fi fost mult mai simplă. Pentru că atunci am fi avut doar câteva lucruri de echilibrat probabil între categorii profesionale, sau aceeași categorie pe diferite ministere. Acum analiza este mult mai grea”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3 CNN.
Salarii bugetari