Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salata Caesar împlinește 100 de ani: De la improvizație la un clasic al meniurilor din restaurante

Salata Caesar împlinește 100 de ani: De la improvizație la un clasic al meniurilor din restaurante

de Redacția Jurnalul    |   

Salata Caesar împlinește un secol de existență. Inventată de chef-ul italian Caesar Cardini, acest preparat a devenit rapid regina salatelor. Povestea spune că salata a fost creată într-un moment de criză, când bucătarul a rămas fără ingrediente și a trebuit să improvizeze cu ce mai avea la dispoziție. Rezultatul a fost o salată delicioasă, care astăzi este nelipsită din meniurile restaurantelor.

Salata Caesar a fost mereu reinventată și adaptată. Andrei Găman, proprietarul unui restaurant, explică: „Se poate face și cu creveți sau somon. Este o salată versatilă și sățioasă, care poate înlocui un fel principal”.

În 2024, salata Caesar rămâne extrem de populară, în special pe timpul verii, când comenzile cresc cu aproape 25%. În București, luna trecută s-au comandat aproximativ 2000 de salate Caesar pe săptămână.

Chefi precum Ștefan Popescu și Orlando Zaharia subliniază importanța ingredientelor de calitate pentru o salată Caesar memorabilă. „Esențial este să folosim salată romană, piept de pui proaspăt gătit perfect și sos Caesar cu parmezan proaspăt”, spune Popescu. Zaharia adaugă: „Dressingul se face dintr-o maioneză simplă, cu gălbenuș de ou, ulei, anșoa, usturoi și parmezan. Să nu uităm de crutoanele trase la tigaie în unt cu usturoi”.

În restaurantele din București, prețul mediu pentru o salată Caesar este de 35 lei, reflectând popularitatea și cererea constantă pentru acest preparat clasic, potrivit Observator.

Subiecte în articol: salata Caesar Caesar Cardini
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri