Jurnalul.ro Ştiri Locale Salvarea lacului Nuntași: A fost decomaltat primul canal dintre lacul Nuntași și lacul Histria, pe o lungime de 500 de metri

Salvarea lacului Nuntași: A fost decomaltat primul canal dintre lacul Nuntași și lacul Histria, pe o lungime de 500 de metri

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogrea-Litoral au început operațiunile de salvare a lacului Nuntași, din județul Constanța, care a secat în această vară în proporție de 95%. 

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola, a anunțat, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, că a fost decomaltat canalul dintre lacul Nuntași și lacul Histria pe o lungime de 500 de metri. 

Potrivit lui Bogdan Bola, începând de săptămâna viitoare se va trece la o nouă etapă și un nou canal. 


Echipele acționează cu un excavator cu un braț lung de 18 metri, singurul care poate efectua lucrările de decolmatare a canalelor de legătură dintre lacul Sinoe și lacul Istria și dintre lacul Nuntași și lacul Istria. De asemenea, se intervine și cu o autoutilitară, iar pământul rezultat în urma decolmatării va fi taluzat pe marginea canalelor, pe toată lungimea lucrărilor, în condițiile în care terenul va permite acest lucru. 

 

Subiecte în articol: lacul nuntasi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri