Jurnalul.ro Timp liber Culinar SARMALE DE POST, deliciu în foi de varză

SARMALE DE POST, deliciu în foi de varză

Pentru aceste sarmale de post avem nevoie de următoarele ingrediente:

doua verze murate, potrivite, o cana cu orez, trei cepe mari, doi morcovi potriviti, 100 g stafide, o cutie de 400 g ciuperci, 0,500 l suc de rosii sau trei linguri cu pasta de tomate, o legatura marar, o legatura patrunjel, doua crengute uscate de cimbru, sare, piper, doi cartofi potriviti.

Cum procedezi

Cureti cartofii, ii tai rondele, desfaci verzele in foi, le scoti cotoarele, le portionezi si miezurile le lasi in apa rece in care pui cartofii. Orezul il pui in apa rece. Tai marunt ceapa, cureti morcovul si-l dai pe razatoarea mare, toci ciupercile si le storci de zeama. Intr-o cratita incingi uleiul si pui ceapa, morcovul si orezul, cu putina sare, la inabusit, adaugand cate putina apa calda. Amesteca des. Dupa 20 de minute, pune ciupercile si stafidele. Lasa inca zece minute si pune sucul de rosii sau pasta de tomate diluata cu apa. Dupa 15 minute, adaugi verdeata tocata fin, delikatul si piperul, dai cratita la racit. Scoti foile de varza si miezurile, le presezi intre palme, ca sa le scurgi. Arunci cartofii si apa. In fiecare foaie pui, cu o lingurita, din compozitie, rulezi foaia si o apesi la capete sa nu iasa orezul. Atentie! Nu strange prea tare compozitia, pentru ca orezul sa mai creasca la fiert. Pune sarmalutele pe un platou. Da drumul la cuptor. Foile ramase si miezurile le toci fidelute, le storci de zeama si cu o parte acoperi fundul cratitei in care vrei sa pui sarmalele. Aranjezi un rand de sarmale, pui crengutele de cimbru si continui cu sarmale pana cand le termini. Deasupra asezi restul de fidelute de varza. Lasi la foc potrivit pana incepe sa fiarba, pui capacul si le bagi la cuptorul incins. Focul trebuie sa fie potrivit, doua ore, dupa care incerci o sarma, si daca se taie cu furculita, atunci sunt fierte, si opresti focul.

Subiecte în articol: sarmale de post
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri