Jurnalul.ro Timp liber Culinar Savarină din cozonac

Savarină din cozonac

de Redacția Jurnalul    |   

Cu siguranță, de sărbători nu suntem singurii care gătim mai mult decât mâncăm.

Potrivit cumvaplace.ro, dacă din ouăle rămase am pregătit rapid o salată foarte gustoasă, din cozonac am pregătit un alt desert. Cum am făcut, în 10 minute, cea mai grozavă savarină din cozonac vedeți în rețeta video de mai jos.

INGREDIENTE

  • 1 cozonac

  • 2 cutii mici de smântână pentru frișcă

  • 1 pliculeț de zahăr vanilat (sau un strop de esență de vanilie)

  • Dulceața preferată

  • Pentru sirop
  • 400 ml apă

  • 200 g zahăr

  • 2 batoane de scorțișoară

  • Coajă de portocală/lămâie

CUM SĂ FACEȚI

  • Pentru sirop, puneți apa cu zahărul, scorțișoara și coaja de portocală/lămâie într-un vas potrivit, pe foc. Lăsați să dea un clocot și dați-l deoparte să se răcească.
  • Între timp, feliați cozonacul și bateți smântâna pentru frișcă cu aroma de vanilie.
  • Așezați feliile de cozonac pe farfurii, însiropați-le din abundență și, cu ajutorul unui poș, ornați-le cu frișcă.
  • Noi am pus deasupra dulceață de vișine, dar o puteți înlocui cu ciocolată rasă sau căpșuni proaspete, cum vă place.

REȚETĂ VIDEO

Subiecte în articol: savarina cozonac
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri