Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz: Kievul şi-a pregătit în secret ofensiva în regiunea rusă Kursk

Scholz: Kievul şi-a pregătit în secret ofensiva în regiunea rusă Kursk

de Redacția Jurnalul    |   

Ucraina şi-a pregătit ofensiva în regiunea rusă Kursk "în mare secret şi fără niciun feedback", a dat asigurări miercuri cancelarul german Olaf Scholz, subliniind că ţara sa urmăreşte cu "atenţie" evoluţia situaţiei, relatează AFP.

La doi ani şi jumătate de la începutul războiului, Ucraina a lansat din 6 august un asalt transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk, susţinând că a cucerit zeci de localităţi şi provocând evacuarea a mii de oameni.

"Ucraina şi-a pregătit operaţiunea militară în regiunea Kursk în mare secret şi fără niciun feedback", a declarat Scholz jurnaliştilor în cursul unei vizite în Republica Moldova, ţară vecină Ucrainei.

"Prin urmare, monitorizăm îndeaproape evoluţia situaţiei", a menţionat Scholz, adăugând că ar putea fi vorba de o "operaţiune foarte limitată din punct de vedere al spaţiului şi probabil şi al timpului".

El a reafirmat, de asemenea, că Germania, al doilea cel mai mare contributor de ajutor pentru Ucraina după Statele Unite, va continua să sprijine lupta Kievului împotriva invaziei ruse, în pofida planurilor de a reduce bugetul în 2025.

În această săptămâna, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelul ca ţările partenere să îi permită să folosească arme cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei pentru a opri avansarea Moscovei în estul Ucrainei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

Subiecte în articol: Olaf Scholz Kursk ofensiva secret Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri