Jurnalul.ro Ştiri Educatie La școlile private, părinții plătesc milioane pe meditații

La școlile private, părinții plătesc milioane pe meditații

de Redacția Jurnalul    |   

De ce au nevoie de meditaţii chiar şi copiii de la şcolile private, unde sunt 15 elevi într-o clasă şi profesorii au salarii triple faţă de sistemul public? Răspunsul este oferit într-o analiză a Ziarului Financiar.

Goana după o notă mare la Evaluarea Naţională şi presiunea socială care creşte treptat pe măsură ce un elev se apropie de finalul clasei a opta şi de susţinerea examenului de Evaluare Naţională îi fac chiar şi pe părinţii care plătesc lunar mii de euro la şcoli private să îşi trimită copiii la meditaţii.

Meditaţiile în particular, pe lângă ceea ce se predă la clasă, nu sunt un obicei practicat doar în învăţământul de stat, ci şi în şcolile private, acolo unde într-o clasă sunt 10-15 elevi, iar profesorii, care au salarii triple faţă de sistemul public, se pot ocupa mai atent de fiecare elev în parte.

Astăzi, un profesor de română sau de matematică de la o şcoală privată poate ajunge la un salariu lunar net de circa 2.000 de euro, spune Christian Comşa, preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare. Spre comparaţie, salariul unui profesor din sistemul public pleacă de la puţin peste 600 de euro.

Decizia de a face meditaţii, consideră Elena Lotrean, profesor, trainer şi fondatoarea Şcolii Româno-Finlandeze ERI Sibiu, vine dintr-o dorinţă a părinţilor de a se asigura că au făcut tot ce le stă în putere pentru ca elevul să obţină rezultate cât mai bune la învăţătură şi, mai ales, la examenul de Evaluare Naţională, primul examen important din viaţa elevilor, pentru care cei mai mulţi se pregătesc încă din clasele mici.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: scoli private meditatii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri