Jurnalul.ro Ştiri Justitie Senatorul Eugen Pîrvulescu, plecat din PNL în urmă cu patru zile, a fost ridicat de DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu, plecat din PNL în urmă cu patru zile, a fost ridicat de DNA

de Redacția Jurnalul    |   

DNA intră şi în susţinătorii prezidenţiabilului Mircea Geoană: senatorul Eugen Pîrvulescu, plecat din PNL acum 4 zile, apropiat de Iulian Dumitrescu – în vizorul procurorilor. El ar fi instigat la infracţiunea de cumpărare de influenţă în vederea obţinerii pentru 60.000 de euro a unui certificat ORNISS

Cazul DNA se referă la obţinerea unui certificat ORNISS pe bani, în vederea numirii într-o funcţie importantă, potentă financiar.

În primăvara anului 2022, senatorul Eugen Pîrvulescu, care era preşedinte al organizaţiei PNL Teleorman, a vrut să-l numească pe subalternul său din organizaţia Teleorman – Marin Ţole – în funcţia de director general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Marin Ţole, era şi atunci, ca şi acum, secretar de stat al PNL la Ministerul Dezvoltării, condus de un alt liberal de frunte, Adrian Veştea.

Însă, ca să devină director general al CNI, Marin Ţole avea nevoie de un certificat ORNISS.

Pentru că obţinerea certificatului ORNISS întârzia iar Ţole şi Pîrvulescu voiau ca totul să se desfăşoare rapid, Ţole ar fi discutat cu Pîrvulescu despre o modalitate mai rapidă de obţinere a certificatului.

Ţole ar fi vorbit şi cu un apropiat al senatorului Pîrvulescu, Cătălin Burcescu - care la acel moment era doctorandul directorului general ORNISS, Marius Petrescu, ca să-şi obţină ORNISS -ul mai repede.

Burcescu i-ar fi spus lui Ţole că va discuta el cu Petrescu, procurorii suspectând că şi intermediarul avea un interes în poveste: i se promisese şi lui că va fi numit director general adjunct al CNI.

Ulterior, Marin Ţole ar fi primit numărul de telefon al lui Gheorghe Florea, care şi acesta l-ar putea ajuta cu urgentarea obţinerii certificatului de securitate.

Ţolea s-ar fi întâlnit la cu Gheorghe Florea la birou, iar acesta l-a pus pe Ţolea în legătură cu altă persoană cu legături în interiorul serviciilor de informaţii, un anume „Radu”.

În schimb, „Radu” i-ar fi zis lui Ţole că pentru intervenţie trebuie să dea suma de 60.000 de euro, sumă care ar fi trebuit dată şi mai departe – unei alte persoane - pentru obţinerea avizului ORNISS.

Pentru că secretarul de stat Ţole nu ar fi avut această sumă de bani - s-ar fi sfătuit cu senatorul Pîrvulescu iar acesta s-ar fi oferit să pună chiar el cei 60.000 de euro la dispoziţie. Însă altfel.

Ca atare, procurorii cred că Marin Ţole ar fi primit de la senatorul Pîrvulescu – în prezenţa apropiatului senatorului – suma de 150.000 de lei şi 30.000 de euro pentru a-i da lui „Radu”.

Dar senatorul PNL Pîrvulescu ar fi avut o condiţie. I-ar fi cerut secretarului de stat ce urma să fie numit la CNI să-i dea lui „Radu” doar 150.000 de lei la început, restul de 30.000 de euro urmând să fie daţi doar după obţinerea certificatului şi numirea lui Ţole în funcţia de director general CNI.

După acest moment, Ţole i-ar fi dat cei 30.000 de euro lui „Radu”, „Radu” a susţinut că şi-a îndeplinit angajamentul (făcând intervenţia pentru urgentarea procedurii obţinerii certificatului) şi a cerut şi restul banilor. Însă Marin Ţole nu i-ar mai fi dat şi restul banilor lui „Radu”, bani pe care însă secretarul de stat i-ar fi restituit senatorului Pîrvulescu.

Ulterior, numirea lui Marin Ţole ca director general al CNI nu s-a mai întâmplat.

Iar liberalul Marin Ţole l-a denunţat în acest caz pe senatorul Pîrvulescu, liberal şi el, până acum 4 zile.

Procurorii deţin mai multe înregistrări în acest dosar.

Ca atare, DNA îl acuză pe senatorul Eugen Pîrvulescu de instigare la infracţiunea de cumpărare de influenţă iar alături de acesta mai sunt anchetate alte 3 persoane:

Marian Cătălin Burcescu, la acea vreme directorul OSIM, plimbat prin mai multe partide şi apropiat al senatorului Pîrvulescu – pentru complicitate la trafic de influenţă

Mihai Radu Mărgineanu, intermediar în acest caz - pentru trafic de influenţă

Gheorghe Florea - intermediar în acest caz – pentru complicitate la trafic de influenţă

Eugen Pîrvulescu: liberal – 2 mandate, a plecat la Mircea Geoană acum 4 zile
Eugen Pîrvulescu (51 de ani) este în prezent la al doilea mandat de senator, în Parlamentul României, poziţie în care a ajuns în calitate de lider PNL şi şef al organizaţiei PNL Teleorman.

În octombrie 2023, Eugen Pîrvulescu a demisionat de la şefia PNL Teleorman, organizaţia fiind preluată sub coordonare atunci, chiar de Iulian Dumitrescu – coordonatorul regional.

În urmă cu 4 zile Eugen Pîrvulescu a anunţat – alături de alţi liberali – Alin Ignat şi Liviu Brătescu – că se alătură Partidului România în Acţiune, care îl susţine pe Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale.

Ca atare, în prezent, Eugen Pîrvulescu este senator neafiliat.

Presa a speculat că Pîrvulescu a lăsat PNL pentru Mircea Geoană pentru că n-ar mai fi prins loc eligibil pe listele PNL în alegerilor parlamentare din 1 decembrie.

Eugen Pîrvulescu a anunţat luni, pe 7 octombrie 2024, că părăseşte PNL Teleorman şi se alătură lui Mircea Geoană, despre care crede că va câştiga alegerile prezidenţiale:

„Aşa cum mulţi dintre dumneavoastră nu cred, nici eu nu văd ca Nicolae Ciucă să aibă măcar capacitatea, darămite şansele, de a accede în turul II al alegerilor prezidenţiale. În schimb, sunt convins că Mircea Geoană va câştiga alegerile prezidenţiale.

De astăzi, mă alătur candidatului Mircea Geoană şi echipei sale de campanie. Vă mulţumesc încă o dată pentru tot şi vă aştept pe 25 noiembrie să veniţi alături de mine pentru susţinerea lui Mircea Geoană în turul doi”, a anunţat luni Pîrvulescu.

Apropiat al fostului prim vicepreşedinte PNL, Iulian Dumitrescu, şi el acuzat de DNA de potenţiale fapte de corupţie - Eugen Pîrvulescu controlează, alături de soţia sa, Gina, SC PEFIN & Pro Alexandria. Când a intrat în Parlament, la această societate, Pîrvulescu era administrator iar soţia – director, potrivit declaraţiei sale de avere.

De-a lungul timpului, Eugen Pîrvulescu a mai fost implicat în următoarele societăţi comerciale: SC Total Pro 2004 Alexandria, SC Algin Invest SRL Alexandria, SC PGM Expert Alexandria, SC Profi Construct SRL Alexandria, SC Ten Holding Construct Alexandria, SC Pefin Auto Service SRL Alexandria, SC Axa Gefirom SRL.

Însă pe 4 ianuarie 2022, DNA l-a trimis în judecată într-un prim dosar penal de corupţie pe senatorul Eugen Pîrvulescu pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi divulgare de informaţii secrete de serviciu/ nepublice, în formă continuată, în cazul scandalului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman.

În acel caz, DNA în acuza pe Eugen Pîrvulescu că, în calitate de preşedinte al PNL Teleorman, şi-a folosit influenţa pe lângă comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman şi a solicitat persoanelor, în mod repetat, atât direct, cât şi prin intermediari, să-i remită seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor din mai – iulie 2021, pentru ocuparea posturilor vacante de asistent medical şi şofer de autosanitară.

Pîrvulescu, au mai susţinut procurorii, le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidaţii indicaţi de el şi la interviu, în scopul de a obţine anumite foloase necuvenite.

În 2022, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a fost plasat şi sub control judiciar.

Ulterior, dosarul în care este acuzat a fost trimis în judecata ÎCCJ.

Pe 15 octombrie 2024, peste 4 zile, Eugen Pîrvulescu are un nou termen, la Completul 7 fond, în judecata dosarului său de la Curtea Supremă.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Eugen Pîrvulescu dna pnl
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri