Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Serbia, preferată de turiștii din Rusia pentru a ajunge în statele UE

Serbia, preferată de turiștii din Rusia pentru a ajunge în statele UE

După ce mai multe state europene și-au închis spațiul aerian pentru avioanele din Rusia, companiile de zbor folosesc Serbia ca rută ocolitoare, scrie Bloomberg. 

A crescut cu 50%, în ultima săptămână, numărul călătorilor care aleg această rută iar zborurile din Serbia spre Franța, Elveţia, Italia şi Cipru s-au majorat cu 67%, potrivit ForwardKeys.

Autoritățile de la Belgrad încearcă să ducă o politică neutră față de războiul din Ucraina, astfel încât compania aeriană Air Serbia desfășoară curse în Rusia. Turiștii din această țară fiind nevoiți să ocolească prin Turcia sau Golful Persic. 

Air Serbia și-a fi dublat capacitățile de zbor spre Moscova şi Sankt Petersburg de la începutul războiului şi a introdus un avion Airbus SE A330, care înainte era folosit pe ruta New York.

"În mod neaşteptat am devenit un hub. Nu mă simt bine să profit de necazul altcuiva dar este incredibil. Aproape toate zborurile sunt complet ocupate iar preţul biletului nu este o problemă", a spus un agent de vânzări de pe aeroportul din Belgrad.

Cu toate astea, cetățenii ruși au voie să călătorească în UE.

Serbia a ajuns pe locul 4, de la poziția 12 înainte, în clasamentul transferurilor pentru turiștii ruși și principalul punct de transfer către statele comunitare. Pe locul 1 se află Turcia, loc de unde se fac legături spre Georgia, Germania, Marea Britanie şi SUA,. Pozițiaile 2-3 sunt ocupate de Emiratele Arabe Unite şi Qatarul, mai ales pentru legătura cu SUA şi Asia-Pacific.
 

Subiecte în articol: Rusia zboruri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri