Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Serghei Lavrov despre trimiterea de avioane F-16 în Ucraina: "Obiectivul este înfrângerea strategică a Rusiei"

UPDATE Serghei Lavrov despre trimiterea de avioane F-16 în Ucraina: "Obiectivul este înfrângerea strategică a Rusiei"

de Redacția Jurnalul    |   

Rusia reacționează la anunțul președintelui american Joe Biden privind furnizarea Ucrainei de avioane militare F-16 de către aliați.

Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, acu8ză G7 că urmărește „dubla restricţionare” a Rusiei şi Chinei prin deciziile adoptate la summitul de la Hiroshima, scrie Reuters.

El reafirmă faptul că statele occidentale vor îngrângerea strategică a Federației Ruse. 

„Obiectivul a fost formulat tare şi deschis. Să fie înfrântă Rusia pe câmpul de luptă, dar să nu se oprească aici, ci să o elimine drept competitor strategic”, spune Lavrov.

ȘTIRE INIȚIALĂ "Aceasta implică riscuri colosale pentru ele însele. În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în toate planurile noastre, şi avem toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele stabilite ", a spus Aleksandr Gruşko, adjunctul diplomației de la Moscova, scrie TASS.

Joe Biden a spus, în cadrul  summitului G7 de la Hiroșima, că SUA sprijină trimiterea de avioane F-16 de către statele NATO în Ucraina și antrenarea piloților. 
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri