Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria acuză SUA de uciderea sutelor de persoane după un raid aerian

Siria acuză SUA de uciderea sutelor de persoane după un raid aerian

Armata siriană a anunţat că un raid aerian efectuat miercuri seară de coaliţia condusă de Statele Unite a lovit un depozit de gaz toxic aparţinând grupării Statul Islamic (SI), eliberând în aer o substanţă toxică ce a ucis "sute de persoane, inclusiv mulţi civili", informează joi Reuters şi DPA. 

Depozitul respectiv se află în în estul provinciei Deir ez-Zur, conform armatei siriene. ''Acest raid aerian confirmă că organizaţii teroriste, printre care Daesh (acronimul în arabă al grupării Statul Islamic) şi Al-Nosra, posedă arme chimice'', se menţionează într-un comunicat al armatei siriene. 

Anunţul armatei siriene survine la peste o săptămână după ce 87 de persoane au fost ucise în oraşul Khan Shaykhun, situat în nord-vestul Siriei şi aflat sub controlul rebelilor, într-un atac cu arme chimice atribuit regimului condus de preşedintele sirian Bashar al-Assad. Damascul a respins însă aceste acuzaţii. 

Ulterior, Statele Unite au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra bazei militare Shayrat (centrul Siriei), de unde se presupune că a pornit atacul cu arme chimice care a vizat oraşul Khan Shaykhun, aminteşte Agerpres.

Subiecte în articol: siria sua civili arme chimice
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri