Jurnalul.ro Ştiri Observator Sistemul de plată a parcării la aeroportul Henri Coandă a fost modernizat

Sistemul de plată a parcării la aeroportul Henri Coandă a fost modernizat

Sistemul de plată a parcării la aeroportul Henri Coandă a fost modernizat, astfel că plata se face direct la ieşire, cu card bancar, iar recunoaşterea numărului de înmatriculare se află printre noutăţi, a anunţat joi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"Azi, 1 septembrie 2022, a fost operaţionalizat noul sistem de parcare de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti aferent parcărilor Plecări şi Termen lung. Astfel, utilizatorii acestor parcări au la dispoziţie un sistem modern cu eliberatoare/cititoare de tichete de parcare, care include şi POS, precum şi funcţia LPR de recunoaştere a numărului de înmatriculare", se precizează într-un comunicat al CNAB.

Modernizarea parcărilor de la AIHCB face obiectul programului de investiţii "Modernizare Sistem Parcări AIHCB", început pe 15 mai 2021, şi care este prevăzut a se încheia în iunie 2023.

În prezent, programul de investiţii este finalizat în proporţie de 85%. Valoarea contractului de proiectare şi execuţie încheiat cu Altimate SA are valoarea de 3,042 milioane euro (fără TVA).

La finalizarea proiectului, plata parcării va putea fi efectuată şi printr-o aplicaţie mobilă, precum şi prin SMS. În prezent, parcarea poate fi achitată cu numerar sau card bancar, fie la unul dintre cele 16 automate de plată instalate în parcările Sosiri, Plecări şi Termen Lung, fie la cele 2 puncte de încasare cu operator (amplasate în Terminalul Plecări Extindere şi pe culoarul de legătură dintre Plecări şi Sosiri), precum şi, cu cardul, direct la POS-urile de la terminalele de ieşire din parcări.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri