Jurnalul.ro Ştiri Externe Slujbă de pomenire în Republica Moldova, după nouă zile de la prăbuşirea elicopterului SMURD

Slujbă de pomenire în Republica Moldova, după nouă zile de la prăbuşirea elicopterului SMURD

O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă în localitatea Haragîş, raionul Cantemir (sudul Republicii Moldova), în locul unde acum nouă de zile un echipaj de patru persoane de la SMURD Iaşi şi-a pierdut viaţa într-o catastrofă aviatică, aflându-se în misiune de salvare a vieţii unei persoane, a relatat portalul Unimedia.md, citând un comunicat al Serviciului pentru Situaţii Excepţionale din Chişinău.

Mai mult de 50 persoane - rude, colegi şi prieteni ai celor patru membri ai echipajului - au venit la locul accidentului pentru a le aduce un omagiu.

Ei erau aşteptaţi de către colegi ai salvatorilor din serviciul de urgenţă din Republica Moldova, care au depus coroane de flori şi au amplasat o cruce la locul tragediei.

Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoţi. În urma accidentului aviatic produs la 2 iunie, au murit toţi cei patru membrii ai echipajului: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae.

Guvernul Republicii Moldova anunţase anterior că va acorda un ajutor financiar în valoare de 1 milion de lei pentru familiile victimelor decedate în accidentul aviatic din apropierea localităţii Haragîş, raionul Cantemir.AGERPRES

Subiecte în articol: elicopter smurd prabusit
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri