Jurnalul.ro Timp liber Culinar Șnițel de pui în crustă de parmezan

Șnițel de pui în crustă de parmezan

de Andreea Tiron    |   

Istoria șnițelului începe în Andalusia (Spania) anului 1491. De-a lungul timpului, rețeta lui a ajuns în mai toate colțurile lumii, fiecare țară adaptând-o după specificul zonei.

Cumvaplace.ro vă invită la un șnițel de pui în crustă de parmezan, simplu de făcut, dar mai ales grozav de gustos. Poftă bună și vouă!

INGREDIENTE

  • 800 g piept de pui feliat

  • 200 g parmezan ras (sau grana padano)

  • 3 ouă

  • 3 linguri de pesmet

  • Boia dulce (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Făină

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Bateți ușor feliile de piept de pui, fără să zdrobiți fibrele de carne. Presărați sare și piper.
  • Bateți ouăle cu sare și piper și, în funcție de gust, adăugați și un pic de boia dulce.
  • Amestecați parmezanul cu pesmetul.
  • Treceți fiecare felie de carne prin făină, amestecul de ou și apoi prin parmezan.
  • Prăjiți șinițelele în ulei bine încins, astfel vor absorbi foarte puțină grăsime.
  • Le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie.
  • Pentru garnitură, vă sugerăm piure grecesc (skordalia) și o salată grecească.

REȚETĂ VIDEO

snitel pui parmezan

Subiecte în articol: Șnițel de pui crustă de parmezan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri