Jurnalul.ro Timp liber Casa Soluții naturale împotriva moliilor. Cum să ții departe insectele de hainele, perdelele sau covoarele din casa ta

Soluții naturale împotriva moliilor. Cum să ții departe insectele de hainele, perdelele sau covoarele din casa ta

de Anastasia Paul    |   

Moliile pot distruge hainele și tapițeria, dar există o modalitate ieftină și eficientă de a descuraja insectele.

Moliile pot fi o pacoste în gospodării, insectele fiind capabile să devoreze haine, mobilier scump și chiar izolația.

Iernile mai calde, încălzirea centrală și hainele din fibre naturale atrag moliile, care devin o problemă din ce în ce mai mare. 

Larvele imature, mai degrabă decât moliile adulte, sunt cele care provoacă deteriorarea fibrelor naturale, cum ar fi îmbrăcămintea de lână, tapițeria, covoarele, bumbacul și inul.

Chimicalele sunt folosite în mod tradițional pentru a ține moliile departe de îmbrăcăminte, cum ar fi naftalina. Însă aceasta emite vapori toxici și nu este recomandată. 

Însă pot fi folosite metode naturale pentru a preveni și a descuraja moliile, iar una dintre aceste metode, potrivit experților, este utilizarea uleiurilor esențiale.

Uleiurile esențiale împiedică moliile să-și depună ouăle printre îmbrăcămintea și mobilierul moale. Acestea sunt respinse de mirosul multor uleiuri esențiale, inclusiv cedru, lavandă, rozmarin, cimbru și mentă, lămâie și mentă.

O altă modalitate de a opri o infestare cu molii, odată ce a apărut, este să îngheți sau să-ți speli hainele la căldură mare.

Punerea hainelor în congelator, la -8°C, timp de câteva zile sau încălzirea țesăturii la temperaturi de 49°C în mașina de spălat mai mult de 30 de minute poate distruge toate etapele vieții. unei molii.

De asemenea, poți depozita hainele în pungi și recipiente etanș pentru a preveni infestarea și poți aspira în mod regulat covoarele sau tapițeria, potrvit express.com.

Subiecte în articol: molii haine perdele covoare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri