Potrivit cumvaplace.ro, se folosește pentru sufleuri, lasagna, cartofi gratinați, dar poate deveni și bază pentru alte sosuri.
INGREDIENTE
-
100 g unt
-
100 g făină
-
1 l lapte cald
-
Sare
-
Piper
-
Nucșoară
CUM SĂ FACEȚI
- Topiți untul într-un vas cu fund mai gros.
- Adăugați făina dintr-o dată și amestecați foarte bine. Țineți pe foc 1-2 minute, amestecând continuu.
- Încorporați, treptat, câte 1-2 polonice cu lapte, având grijă să desfaceți eventualele cocoloașe care se formează. Nu adăugați următoarea cantitate de lapte până ce nu a fost absorbită precedenta.
- După ce ați încorporat tot laptele, țineți sosul pe foc 10-12 minute, amestecând constant, să nu se lipească. În final, sosul va deveni fin și cremos.
- Potriviți gustul de sare, piper și, dacă vă place, adăugați și un praf de nucșoară.
Sugestii
- Dacă s-au format totuși cocoloașe, treceți sosul bechamel printr-o sită fină.
- Dacă nu îl folosiți imediat, acoperiți sosul cu o folie alimentară.