Jurnalul.ro Ştiri Externe Stat Islamic atacă bisericile din Franța

Stat Islamic atacă bisericile din Franța

Gruparea extremistă Stat Islamic (SI) a anunțat, ieri, că autorii atacului asupra unei biserici din Normandia, în Franța, în care un preot a fost ucis, sunt doi dintre “soldații” săi. Revendicarea a fost transmisă prin intermediul agenției AMAQ, organ de propagandă al organizației jihadiste.

Anterior, președintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat la locul faptei, în localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, a declarat că atacul a fost comis de "doi teroriști care și-au declarat apartenența" la SI.

Doi terorişti au pătruns, marţi, într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi.

Preotul a fost omorât prin tăierea gâtului de către terorişti, iar alţi trei ostatici au fost răniţi, unul fiind în stare gravă. Preotul asasinat în timpul slujbei se numea Jacques Hamel și avea 84 de ani.

El era preot în această parohie de 20 de ani și asigura permanența în luna iulie. Cei doi terorişti au fost împușcați mortal de forțele speciale, care au luat cu asalt biserica. Șeful statului francez a calificat atacul drept un "atentat terorist abject".

"Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele", a adăugat Hollande. "Catolicii au fost loviți în primul rând, însă toți francezii sunt vizați", a declarat președintele, care a făcut apel la o populație deja zguduită de atentatul din 14 iulie, de la Nisa, să dea dovadă de “coeziune” în fața terorismului și să "facă un corp comun pe care nimeni să nu îl poată fisura".

Se face tot posibilul pentru a declanșa un război religios, susține Jean-Pierre Raffarin, fost prim-ministru conservator, care conduce comisia de afaceri externe a Senatului.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri