Jurnalul.ro Ştiri Externe Ghinion chinezesc: scapi de „zero COVID”, dai de americani

Ghinion chinezesc: scapi de „zero COVID”, dai de americani

Statele Unite iau în considerare impunerea de noi restricții COVID pentru turiștii chinezi, după ce Beijingul a anunțat că își va redeschide în sfârșit frontierele, în ianuarie. Oficialii americani spun că acest lucru se datorează lipsei de transparență în ceea ce privește virusul în China, în condițiile în care numărul cazurilor crește. 

 

Adevăratul bilanț al cazurilor și al deceselor zilnice în China nu este cunoscut, pentru că oficialii au încetat să mai publice aceste date. Rapoartele spun că spitalele sunt copleșite și că mor persoane în vârstă. Săptămâna trecută, Beijingul a raportat aproximativ 4.000 de noi infecții COVID în fiecare zi și puține decese.

Înainte de relaxarea regulilor de călătorie, oamenii erau puternic descurajați să călătorească în străinătate. Vânzarea de grupuri și pachete de călătorie în străinătate a fost interzisă.

La o jumătate de oră de la anunțul de luni privind redeschiderea granițelor Chinei, datele site-ului de călătorii Trip.com - citate de presa chineză - arătau creșterea de zece ori a căutărilor pentru destinațiile populare, față de anul trecut. Macao, Hong Kong, Japonia, Thailanda și Coreea de Sud au fost cele mai populare destinații.

Japonia, Malaysia și Taiwan - îngrijorate de importul de cazuri de COVID - au stabilit deja măsuri mai stricte pentru călătorii chinezi, inclusiv teste negative.

Japonia a înregistrat miercuri 415 decese cauzate de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat vreodată într-o singură zi, potrivit datelor Ministerului Sănătății, citate de Reuters.

Ieri, în Japonia au fost confirmate 216.219 noi cazuri de coronavirus, în creștere cu 4% față de săptămâna precedentă. Recordul este de aproximativ 260.000 pe zi, și s-a înregistrat în august.

În ultimele șapte zile, Japonia a avut cele mai multe infecții confirmate cu COVID-19 din lume și al doilea cel mai mare număr de decese după Statele Unite, potrivit unei numărători efectuate de Organizația Mondială a Sănătății.

Subiecte în articol: statele unite COVID
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri