Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA spune că forţele regimului Assad pregătesc un nou atac cu arme chimice

SUA spune că forţele regimului Assad pregătesc un nou atac cu arme chimice

Casa Albă l-a avertizează pe preşedintele sirian, Bashar al-Assad, luni seară, că va fi tras la răspundere dacă forţele siriene vor lansa un nou atac chimic.

Într-un comunicat al Casei Albe, purtătorul de cuvânt, Sean Spicer, a afirmat că “SUA a identificat potenţiale pregătiri pentru un nou atac cu arme chimice al regimului Assad, care se va solda cu uciderea în masă a civililor, inclusiv copii inocenţi.”

Sean Spicer a spus că activităţile sunt similare cu pregătirile făcute înainte de atacul din aprilie 2017, atac care a ucis zeci de bărbaţi, femei şi copii, şi a avertizat:  “Dacă domnul Assad va conduce un alt atac în masă folosind arme chimice, el şi armata sa vor avea de plătit un preţ greu.”

Assad a negat că ar fi folosit arme chimice în atacului din 4 aprilie, care a ucis zeci de civili, inclusiv copii. După atac, preşedintelea SUA, Donald Trump, a ordonat un atac cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene Shayrat din Siria.

A fost primul atac direct al SUA către guvernul Sirian şi cea mai dramatică intervenţie militară de când Donald Trump este preşedintele SUA.

Sursă: TIME

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri