Potrivit dcnews.ro, de obicei, sughițul dispare de la sine, dar există câteva tehnici pe care le poți încerca dacă te confrunți cu sughițuri persistente și neplăcute, potrivit Healthline:
Bea apă: Încearcă să bei un pahar de apă ținându-ţi respirația cât timp poți imediat după ce înghiţi. Acest lucru poate ajuta la stimularea nervului care poate inversa reflexul sughițului.
Stimulează baza limbii: Folosește o lingură sau un băț lung pentru a stimula ușor partea din spate a limbii. Acest lucru poate declanșa reflexele nervoase care să reducă sughițul.
Respirație controlată: Încearcă să controlezi ritmul respirației. Inspiră adânc și încet, apoi expiră la fel de încet. Concentrează-te pe respirație și încearcă să te relaxezi.
Gustări amare sau acre: Consumă o felie de lămâie, o linguriță de oțet sau orice e amar sau acru, chiar şi murături. Aceste substanțe pot declanșa gusturi intense și pot întrerupe sughițul.
Distrage-ţi atenţia: Concentrează-ți atenția asupra altor activități sau discuții. Sughițul poate dispărea când altceva îți distrage atenția.
Medicamente: În cazul sughiţului persistent medicamentele pot fi o opțiune. Consultă un medic pentru a discuta despre acest lucru.
Dacă sughiţul persistă timp de mai multe ore sau devine deranjant şi obositor, sau dacă se repetă frecvent, este important să consulți un medic. Acestea pot fi semnul altor probleme medicale ascunse care ar putea necesita tratament specializat.