Pentru mulţi ani, oamenii au folosit suplimente de vitamina C ca un remediu pentru comuna răceală. Vitamina C este necesară în creşterea şi repararea ţesuturilor. De asemenea, conţine antioxidanţi care ajută la oprirea radicalilor liberi.
Vitamina C poate fi luată dintr-o sursă exterioară şi nu poate fi stocată în organism, comparativ cu vitamina D. Astfel, singurul mod de a-ţi lua aportul de vitamina C este prin intermediul alimentelor şi suplimentelor.
Coaja de citrice
Vitamina C, făcută în casă, are enzime care pot fi asimilate 100% de corp.
În citrice există diferite tipuri de flavonoide, o componentă care are proprietăţi antioxidante în organism. Naringin, un antioxidant puternic, este un falvonoid care se găseşte în coaja de grapfruit, mandarină şi lămâie.
Hesperidin este un alt flavonoid găsit în stratul interior alb al portocalelor, lămâielor şi grapfruitului. Studiile arată că hesperidinul reduce riscul de cancer şi joacă un rol important în tratarea hipoglicemiei.
Cum obţii vitamina C
După ce ai consumat fructul, urmează aceşti patru paşi pentru a-ţi face singur suplimentul de vitamina C:
1. Păstrează toate cojile de la citrice şi împrăştie-le pe tăvi pentru a se deshidrata.
2. Lasă-le să se deshidrateze la 37 grade Celsius pentru 24 de ore sau până devin uscate.
3. Pune cojile într-un blender şi mixează până se obţine o pudră fină.
4. Pune pudra obţinută într-un ambalaj etanş şi pune-o într-un loc răcoros.
Comparate gram cu gram, există un nivel mai ridicat de vitamine şi minerale în cojile citricelor decât în fructe.
Încearcă să consumi vitmaina C, făcută de tine în casă, în fiecare zi. Poţi consuma o lingură din pudra obţinută în fiecare zi sau o poţi adăuga în diferitele feluri de mâncare pe care le pregăteşti.
Sursă: Expand Your Consciousness