Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sutlac, desertul turcesc cu crustă aurie după care îți lasă gura apă

Sutlac, desertul turcesc cu crustă aurie după care îți lasă gura apă

de Andreea Tiron    |   

Sutlac este un desert turcesc, foarte gustos și simplu de pregătit.

La început, am crezut că este doar o budincă de orez cu lapte. Dar crusta aurie și gustul său cremos și bogat de lapte, ne-au convins că sutlac este un preparat special, diferit de rețeta pe care o știm deja cu toții.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 100 g orez cu bob rotund

  • 200 ml apă

  • 500 ml lapte

  • 1 galbenuș

  • 120 g zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 1 1⁄2 linguri de amidon

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți orezul și apa la fiert. Respectați timpul de fierbere indicat pe pachetul de orez. După ce boabele au fiert, luați de pe foc.
  • Între timp, într-un alt vas, puneți la fiert laptele cu zahărul și vanilia, gălbenușul bătut. Amestecați și când lichidul a ajuns la temperatura de fierbere adăugați orezul fiert.
  • Separat, amestecați amidonul cu puțină apă și turnați apoi în oala cu lapte și orez.
  • Amestecați încontinuu, pe foc potrivit, până compoziția de sutlac se îngroașă puțin.
  • Turnați compoziția într-o tavă de copt, potrivită ca mărime. Puneți apoi tava într-o alta, mai mare. Turnați apă până ajunge la jumătatea tăvii în care avem orezul (exact ca la crema de zahăr ars).
  • Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-25 de minute. Dar, în funcție de cuptorul pe care-l aveți, timpul de coacere poate să difere. Important e să țineți în cuptor până ce deasupra orezului cu lapte se formează o crustă aurie.
  • Chiar dacă vă va fi greu să rezistați, lăsați să se răcească și dați la frigider câteva ore. Orezul cu lapte în stil turcesc este mult mai gustos rece!

Subiecte în articol: Sutlac desert turcesc
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri