Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE O tânără a fost ucisă de urs pe traseul Jepii Mici. Martor: „Am văzut cum a luat-o și a târât-o după el"

UPDATE O tânără a fost ucisă de urs pe traseul Jepii Mici. Martor: „Am văzut cum a luat-o și a târât-o după el"

de Redacția Jurnalul    |   

UPDATE Turista atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă, a fost găsită moartă.

Update 2: „După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracție aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate”, a anunțat Salvamont Prahova.

Update „Pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu mai expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului, încercăm extracția cu elicopterul, deși zona este împădurita și valea îngustă.

Intervenție în derulare.

Am fost anunțați că o turista a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni,” potrivit Salvamont Prahova

Stire initiala Potrivit Jandarmeriei Prahova, două apeluri la 112 au semnalat marți că o femeie a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici. Victima este căutată de salvamontiști, jandarmi și de elicopterul SMURD Brașov.

„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată”, a transmis Jandarmeria Prahova.

Conform reprezentanților instituției, a fost identificat unul dintre apelați, un bărbat care se află în afara oricărui pericol.

„Din discuțiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târata de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima”, susțin jandarmii.

Echipaje de jandarmi și salvamontiști încearcă să găsească femeia pentru a îi acorda ajutor.

ISU Prahova anunță că la intervenția participă și elicopterul SMURD Brașov.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri