Jurnalul.ro Ştiri Externe Tatăl adolescentului suspectat în atacul armat de la un liceu din Georgia a fost arestat

Tatăl adolescentului suspectat în atacul armat de la un liceu din Georgia a fost arestat

de Redacția Jurnalul    |   

Autorităţile statului american Georgia l-au arestat pe tatăl băiatului de 14 ani suspectat că a împuşcat miercuri patru persoane şi a rănit alte nouă într-un liceu din oraşul Winder, la 80 km de Atlanta, transmite Reuters.

Tatăl, Colin Gray, în vârstă de 54 de ani, a fost acuzat de omor involuntar şi cruzime faţă de copii, a anunţat Biroul de Investigaţii din Georgia.

'Aceste acuzaţii provin din faptul că dl Gray i-a permis în mod conştient fiului său Colt să deţină o armă', a declarat Chris Hosey, directorul Biroului, într-o conferinţă de presă.

Autorităţile au identificat cele patru victime de la Apalachee High School ca fiind elevii Mason Schermerhorn şi Christian Angulo, ambii în vârstă de 14 ani, şi profesorii Cristina Irimie (53 de ani) şi Richard Aspinwall (39 de ani).

Cristina Irimie, româncă de origine, era profesoară de matematică la Apalachee High School şi, potrivit unui anunţ de sprijin pentru familie, 'îşi dedicase viaţa modelării minţii şi inimilor elevilor şi comunităţii'.

'Avea, cu siguranţă, un har de a lucra cu tinerii', a declarat preotul paroh al bisericii ortodoxe române locale pentru publicaţia Atlanta Journal-Constitution.

Alţi şapte elevi şi doi profesori au fost răniţi în atac, unii dintre ei fiind deja externaţi din spital, a declarat şeriful comitatului Barrow, Jud Smith.

'Cei nouă răniţi, sunt foarte fericit să o spun, se vor recupera total', a adăugat el.

Acuzaţiile aduse tatălui ar putea reprezenta o nouă strategie în tentativa Statelor Unite de a răspunde epidemiei de atacuri cu arma în şcoli.

În aprilie, mama şi tatăl unui adolescent din Michigan au fost condamnaţi la pedepse de 10 şi 15 ani de închisoare, fiind găsiţi vinovaţi de omor prin imprudenţă după ce fiul lor împuşcase mortal patru colegi de şcoală.

În Georgia, cei doi Gray fuseseră audiaţi în mai 2023 de oficiali dintr-un comitat vecin în legătură cu ameninţări online despre un atac cu arma într-o şcoală, făcute pe platforma socială de jocuri Discord, potrivit anchetatorilor.

Tatăl spusese atunci că deţinea arme de vânătoare în casă, dar că fiul său nu avea acces nesupravegheat la ele, iar Colin negase că el ar fi fost autorul ameninţărilor online, a indicat FBI.

Potrivit anchetatorilor, Colt Gray a folosit în atac o armă semiautomată, pe care nu este clar cum a obţinut-o.

Colt Gray a fost luat în custodia poliţiei după atacul de miercuri şi va fi inculpat şi judecat ca adult, a declarat Biroul de Investigaţii din Georgia.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri