Jurnalul.ro Ştiri Justitie TEST! Plenul CSM respinge acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei Gabriela Baltag 

TEST! Plenul CSM respinge acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei Gabriela Baltag 

de Dan Constantin    |   

CSM a respins cu un vot majoritar convingător încercarea de anihilare a judecătoarei Gabriela Baltag. Printr-o manevră procedurală, judecătoarea KISS a reușit să introducă pe ordinea de zi a ședinței de plen din 9 iulie o cererea de apărare a independenței sistemului judiciar, chipurile atacat de opiniile exprimate de Gabriela Baltag la o adunare de bilanț a instanței din Caraș Severin în ianuarie 2020.

Plenul nu s-a lăsat manipulat de maniera incorectă și grosieră a tentativei de sancționare a Gabrielei Baltag. În ședința de plen, cauza  acesteia a fost apărată impecabil de avocatul Corneliu Liviu-Popescu.

În concluziile la adunarea din ianuarie,  Baltag a apreciat că sistemul juridic nu va intra în colaps prin modificările propuse în Legile Justiției la condițiile de pensionare și de admitere și școlarizare a magistraților. Baltag a catalogat atunci ca minciuni acele opinii care susțineau că sistemul juridic se va prăbuși.

 Tentativa de sancționare a urmărit să intimideze și să aducă la tăcere un membru CSM care s-a afirmat cu opinii consistente și constante pentru o independență reală a sistemului juridic, scos de sub influența factorilor politici și a instituțiilor de forță care trasau câmpul tactic și culoarele justiției.

 Pentru sancționarea  Gabrielei Baltag s-au pronunțat 2 voturi, 11 fiind împotrivă și 4 nule.

  •  
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri