Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ţigările electronice nu reprezintă o variantă mai "sigură" a ţigărilor tradiţionale

Ţigările electronice nu reprezintă o variantă mai "sigură" a ţigărilor tradiţionale

Ţigările electronice pot creşte riscul de cancer oral la fel de mult precum ţigările tradiţionale, potrivit unui nou studiu, notează Daily Mail.

Mulţi dintre cei opt milioane de adulţi care folosesc ţigări electronice le aleg ca fiind o alternativă mai “sigură” faţă de ţigările tradiţionale, însă dispozitivele sunt încă noi, iar efectele pe care le au asupra sănătăţii nu au fost descoperite în totalitate.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco au descoperit că ţigările eletronice nu sunt mai sigure decât cele tradiţionale, când vine vorba de nicotină şi cancer oral sau la gât.

Toate ţigările, fie că e vorba de cele electronice sau de cele tradiţionale, conţin nicotină. Ţigările obişnuite conţin în jur de 7.000 de chimicale. Ţigările electronice conţin mai puţine substanţe periculoase, din ceea ce se cunoaşte până acum, însă doar pentru că ştim de prezenţa unui număr mai mic de substanţe periculoase, nu înseamnă că aceste ţigări sunt sigure.

Studiile anterioare au descoperit urme de metal în ţigările eletronice.

Astfel, indiferent că optezi pentru ţigările tradiţionale sau pentru cele electronice, riscurile asupra sănătăţii sunt la fel de mari. Ţigările electronice nu sunt o variantă mai "sigură".

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri