Jurnalul.ro Ştiri Externe Jocuri criminale pe TikTok: O fetiță de 12 ani a murit după o provocare virală pe rețeaua de socializare. Tu știi ce face copilul tău pe internet?

Jocuri criminale pe TikTok: O fetiță de 12 ani a murit după o provocare virală pe rețeaua de socializare. Tu știi ce face copilul tău pe internet?

de Andreea Tiron    |   

O fetiță de 12 ani a fost găsită moartă în casa sa din Argentina, după ce a participat la o provocare virală pe TikTok, numită "blackout challenge" sau "provocarea de sufocare". Fetița era live cu colegii de clasă când s-a petrecut tragedia.

Milagros Soto avea o frânghie înfășurată în jurul gâtului, atunci când tatăl ei a sosit de la serviciu și a descoperit trupul neînsuflețit al fetiței, în dormitor. Mătușa fetei a declarat, pentru o televiziune locală, că nepoata ei a primit un link către provocarea de pe TikTok, cunoscută și sub numele de "provocarea de sufocare" sau "provocarea de a leșina", printr-un mesaj pe WhatsApp de la unul dintre colegii ei de clasă de la școală.

Se pare că fetița a încercat de două ori să își scoată frânghia de la gât și a eșuat la a treia încercare, murind efectiv sub privirile colegilor ei.

Familia copilei crede că "cineva a încurajat-o" pe Milagros să participe la acest joc criminal, dezvăluind că fetița a fost victima bullying-ului la școală, fiind ridiculizată în mai multe rânduri de colegii de la școală.

"Avem o mulțime de îndoieli cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat. Era o fată foarte inteligentă. A fost hărțuită la școală. Ne-a spus că nimeni nu o plăcea la școală pentru că se spunea că arată bine, pentru că era blondă și avea ochii albaștri. O fată foarte studioasă, toată lumea de aici o cunoștea ca fiind fata care zâmbea cu acei ochi mari”, a declarat mătușa copilei, pentru postul TV, El Trece, citat de Daily Mail.

Autopsia a arătat că moartea micuței a fost cauzată de 'asfixie mecanică prin spânzurare' și 'nu există semne de abuz sau de intervenție a unei terțe părți' ".

Ce este '​blackout challenge' sau "provocarea de sufocare"?

Provocarea virală 'blackout challenge' constă în faptul că o persoană se înregistrează în timp ce își ține respirația cât mai mult timp înainte de a leșina, iar apoi explică ce a simțit într-un videoclip separat. Potrivit People, provocarea datează din 2008 și a redevenit populară pe TikTok în 2021. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au atribuit cel puțin 80 de decese în rândul utilizatorilor de social media care au acceptat provocarea.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri