Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 19 morți în urma unei tornade în Mississippi

Cel puțin 19 morți în urma unei tornade în Mississippi

de Redacția Jurnalul    |   

Cel puțin 19 persoane au murit în urma unei tornade devastatoare și a unor furtuni puternice care s-au abătut asupra statului Mississippi, lăsând o serie de pagube pe mai mult de 160 de kilometri, au anunțat autoritățile.

Operațiuni de căutare și salvare erau în curs de desfășurare în comitatele Sharkey și Humphreys, a anunțat vineri seara târziu Agenția de gestionare a situațiilor de urgență din Mississippi. Agenția a emis o serie de avertismente de tornadă în comitatele din tot statul, conform ABC News.

13 persoane au murit în comitatul Sharkey, a declarat medicul legist Angelia Easton, adăugând că nu cunoaște încă vârstele acestora.

Medicul legist din comitatul Carroll, Mark Stiles, a declarat că 3 persoane au murit. Alte 2 persoane au murit în comitatul Monroe, a declarat medicul legist Alan Gurley. Jose Watson, un polițist al poliției rutiere din Mississippi, a declarat că o persoană a murit în Silver City, în comitatul Humphreys.

În timp ce furtunile s-au abătut asupra statului, vineri seara târziu, o tornadă a fost raportată în jurul orei locale 20.50 în zona localităților Silver City și Rolling Fork, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie.

De acolo, tornada s-a deplasat spre partea de nord-vest a orașului Tchula și de-a lungul autostrăzii 49.

O alertă a fost emisă ulterior pentru Winona, un oraș situat la aproximativ 160 de kilometri nord-est de Rolling Fork, cu o "tornadă distructivă care se deplasează spre nord-est prin oraș", a precizat oficialul NWS.

Watson a îndemnat oamenii să stea departe de Silver City, cu excepția cazului în care au rude acolo. El a spus că scena a fost "haotică", traficul prin zonă îngreunând munca echipelor de căutare și salvare.

"Vă rugăm să fiți atenți, Silver City a fost lovit foarte, foarte tare de o tornadă", a declarat Watson într-un videoclip postat pe Facebook, înainte de a descrie ulterior pagubele produse în unele zone ca fiind "foarte catastrofale".

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: tornada mississippi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri