Nu știu câți români respectă tradiția de Paști cu mâncatul cărnii de miel. La mine în familie nu prea s-a respectat însă, la maturitate, am descoperit-o și îmi place foarte mult. Iar, dacă este aleasă, gătită și combinată corect, este și foarte sănătoasă.
Beneficii
Carnea de miel de calitate este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, adică grăsimi sănătoase. De asemenea, fiind carne roșie, conține fier, deci e bună în combaterea anemiei. Mai are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu.
Trebuie însă să aveți grijă la modul de preparare, cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, neconținând fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame.
Contraindicații
Nu este indicată persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul sau cu afecțiuni cardio-vasculare așa că trebuie să o consume cu moderație, la fel și cele care au ținut post.
Cum alegi carnea de miel
Continuarea pe blogul Andreei Sava