Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum își tratează medicii propriile răceli acasă

Cum își tratează medicii propriile răceli acasă

de Vali Deaconescu    |   

Nu există o soluție prin care să te însănătoșești instantaneu, dar există câteva metode pe care le puteți încerca. Iată ce fac medicii pentru a se simți mai bine atunci când sunt bolnavi.

Să fii răcit este o experiență destul de mizerabilă. Te simți inconfortabil și ești obosit.

Dacă ești răcit, este posibil ca nasul să curgă, să tușești și si parte de congestie. Este posibil să ai chiar „febră, oboseală, strănut, presiune sinusală și dureri musculare”, potrivit dr. Christopher Scuderi , medic de familie din Jacksonville, Florida.

Din păcate, nu există o pastilă magică care să-ți facă răceala să dispară. În schimb, trebuie să așteptați. Experții spun, de asemenea, că există lucruri pe care le poți face acasă pentru a te ajuta să te simți puțin mai bine în timpul bolii - și multe dintre aceste lucruri nu costă deloc bani, potrivit Huffpost.

Medicii împărtășesc ceea ce fac atunci când tratează o răceală acasă:

Ei mănâncă alimente hrănitoare.

„În principiu, pentru a trata orice infecție virală, cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne odihnim suficient, să ne concentrăm pe hidratare [și] calorii bune”, a spus dr. Dhaval Desai, directorul de medicină spitalicească la Spitalul Emory St. Joseph din Emory. Atlanta.

El a observat că atunci când vorbim despre caloriile bune avem de a face cu alimente bogate în proteine ​​(ouă, pește, pui, iaurt grecesc, unt de arahide) și câțiva carbohidrați pentru energie. De asemenea, el a recomandat să eviți alimentele procesate care nu au prea multă valoare nutritivă, precum și băuturile cu cofeină.

Dr. Judith Flores , medic pediatru din New York și expert medical de la National Hispanic Medical Association , a adăugat că ar trebui să nu bei alcool, care nu numai că îți poate perturba somnul (care este important pentru recuperare), dar poate interfera și cu orice medicamentele fără prescripție medicală pe care le iei.

Ei rămân hidratați.

După cum am menționat mai sus, hidratarea este o modalitate cheie de a îți trata răceala. De fapt, Flores a spus că ar trebui să te hidratezi cât mai mult posibil în timpul în care ești bolnav. Acest lucru este deosebit de important pentru că majoritatea adulților nu beau suficientă apă pentru început, a remarcat ea, ceea ce face ca acest lucru să fie o provocare pentru oameni tot timpul și când sunt bolnavi.

„Este grozav să începi să bei cu adevărat altceva decât alcool”, a spus Flores, adăugând că alcoolul te deshidratează.

Clinica Mayo recomandă să bei apă, suc, apă cu lămâie sau supă pentru a îți atinge obiectivele de hidratare.

Ei acordă prioritate somnului.

Există un motiv pentru care ești mai obosit când ești răcit. Corpul tău dorește să se odihnească pentru a-l ajuta să-și revină după boală. Din acest motiv, Scuderi a spus că încurajează odihna atunci când oricine se simte rău (inclusiv el însuși).

Potrivit Clinicii Mayo , „anticorpii și celulele de combatere a infecțiilor sunt reduse în perioadele în care nu dormi suficient”, ceea ce te lasă fie mai susceptibil la răceli, fie poate însemna că va dura mai mult să te simți mai bine atunci când ești bolnav. .

„Acesta este un moment bun pentru a te odihni și a lăsa sistemul imunitar al organismului să-și facă treaba”, a spus el. Așa că, dacă te trezești răcit, este bine să te întorci la culcare, să tragi un pui de somn la jumătatea zilei sau să te culci devreme în acea noapte.

Scuderi a adăugat că, de asemenea, nu își asumă niciun angajament suplimentar atunci când se luptă cu o răceală, așa că poate face acest lucru. „Odihna face diferența în modul în care te simți.”

Le pasă de cel mai sever simptom al lor.

Tratarea unei răceli este „totul despre îngrijirea simptomatică”, ceea ce înseamnă că ar trebui să abordezi simptomele care te deranjează cel mai mult, a spus Desai.

El a adăugat că, de obicei, va urma pașii de mai sus înainte de a apela la medicamente fără prescripție medicală pentru tratamentul răcelii. Cu toate acestea, a spus el, nu este nimic în neregulă cu utilizarea medicamentelor pentru controlul simptomelor dacă ai nevoie.

Pentru durerea generală a corpului, puteți încerca acetaminofen (Tylenol) sau ibuprofen (Advil, Motrin). Pentru congestie, puteți încerca medicamente precum Mucinex, a spus el. Doar reține că moderarea este cheia; nu vrei să exagerezi cu medicamentele tale. Și nici nu ar trebui să amesteci medicamentele fără prescripție medicală, a adăugat Flores.

„Alegeți cu adevărat care este cel mai sever simptom al dumneavoastră și uitați-vă la [opțiunile] fără prescripție medicală, fie că este vorba de suprimarea tusei, decongestionant sau doar dureri și dureri generale, și mergeți după asta”, a spus Desai.

Dacă ai și alte probleme de sănătate, este, de asemenea, important să te consulți cu medicul tău înainte de a lua orice medicamente noi fără prescripție medicală, a adăugat Flores.

În plus, Desai a subliniat că acest sfat despre medicamente fără prescripție medicală este destinat adulților - copiilor nu ar trebui să li se administreze medicamente pentru răceală fără prescripție medicală pentru tratament decât dacă sunt îndrumați de un medic.

„Nu recomandăm cu adevărat medicamente fără prescripție pentru răceli pentru copiii mici, în special cu vârsta sub 6 până la 8 ani”, a spus el. De fapt, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA afirmă că medicamentele pentru tuse și răceală pot avea efecte care pun viața în pericol asupra copiilor sub 2 ani .

Nu ar trebui să exagereazi când vine vorba de medicamente fără prescripție medicală. 

Își calmează tusea cu o lingură de miere.

Atât Desai, cât și Scuderi au spus că un pic de miere te poate ajuta să îți suprimi tusea. Studiile au arătat că mierea poate reduce tusea la copii și adulți, a spus Desai, dar reține că este destinată doar copiilor cu vârsta peste 1 an.

Dacă ți se face rău, poți adăuga niște miere la ceai, niște fulgi de ovăz sau chiar să înghiți o lingură de miere.

Sau fac gargară cu apă sărată.

„Dacă ai dureri în gât, gargara cu apă sărată funcționează foarte bine și este simplu de făcut”, a spus Scuderi.

Scuderi a sfătuit să amesteci o jumătate de linguriță de sare într-o cană cu apă caldă și să faci gargară pentru a îți ameliora durerea în gât. Acest lucru nu îți va vindeca durerea în gât, dar îți poate oferi o ușurare temporară.

Ei nu iau antibiotice atunci când au o răceală comună.

Mulți oameni se grăbesc la medicul lor de familie în speranța de a obține antibiotice pentru a trece mai repede de o răceală, dar nu aceasta este rolul medicamentului, a spus Desai.

„Antibioticele acționează împotriva infecțiilor bacteriene”, a explicat Desai. „Răceala comună este cauzată de un virus”.

Cu alte cuvinte, antibioticele nu sunt concepute pentru răceli și, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor , nu te vor face să te simți mai sănătos.

Dacă iei antibiotice în speranța de a trece peste o răceală, îți expui organismul în pericol la efecte toxice, a adăugat Desai. În plus, dacă oamenii exagerează cu antibioticele, în timp putem „crea ceea ce numim rezistență, astfel încât aceste antibiotice pe care le folosim... nu vor [funcționa] atunci când avem nevoie de ele pentru ceva bacterian”.

Și renunță la exerciții intense.

Potrivit lui Scuderi, ar trebui să „eviți exercițiile intense” atunci când te lupți cu o răceală. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să sari pe bicicleta sau să te provoci la o alergare rapidă.

Scuderi a remarcat că, dacă te simți în stare, poți încerca o plimbare ușoară afară sau câteva întinderi ușoare. Acestea te pot ajuta să te simți mai bine, a spus el, dar nu ar trebui să te forțezi dacă nu te simți în stare.

 

Subiecte în articol: raceala medic tratament raceala
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri